Videoreportage Rinus van Wezel

Biologisch Dynamisch tuinbouwbedrijf 'De Kromme Lepel' heeft goed jaar

Peet en Elza de Krom hebben in Lepelstraat op zandgrond een biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf onder de naam "De Kromme Lepel". Rinus van Wezel sprak met Peet en vroeg hoe het jaar tot nu toen (27 sept 2015) was verlopen. Het was een extreem jaar, dat begon met een langdurige periode van droogte. Gelukkig kunnen ze beregenen dus afgezien van het extra werk en de kosten deerde de droogte het bedrijf nauwelijks.
 
Daarna sloeg het weer om en tot de derde week van september was het veel te nat. Gelukkig is de grond goed doorlatend en veroorzaakte de regen geen noemenswaardige schade. De afzet van de vollegrondsproducten is goed verlopen want de vraag naar biologische tuinbouwproducten is groot en de productie kan het nauwelijks bijbenen. Daardoor is ook het prijsverloop gunstig geweest en Peet is tevreden over de gang van zaken.
 
Ofschoon hij goed boert heeft hij nog niet gemerkt dat tuinders in zijn omgeving zijn voorbeeld volgen en overschakelen naar biologische bedrijfsvoering. Hij kan dat ook wel begrijpen want het is een hele stap om van gangbaar naar biologisch over te schakelen.
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.