Nieuw: biologische algen mogelijk

De Europese Commissie heeft een interpretatie gemaakt voor biologische (micro)algen, dat meldt Skal op de website. Dit betekent dat (micro)algen nu biologisch gecertificeerd kunnen worden en het Europees biologisch keurmerk mogen dragen.
 

Achtergrondinformatie algen

De Commissie heeft een interpretatie geschreven over hoe de productie van biologische algen in de verordening moet worden gelezen. Om de onduidelijkheid volledig weg te nemen zal de tekst van artikel 6 bis van Verordening 889/2008 te zijner tijd worden aangepast.
Tot voor kort was de productie van (micro-)algen niet duidelijk benoemd in de biologische verordeningen. Daardoor was het niet mogelijk om algen biologisch te telen/kweken, ook het gebruik van het Europese biologische logo was niet toegestaan.

De interpretatie houdt in dat algen per direct wél onder de biologische verordening vallen. Dat betekent dat het Europese Biologische keurmerk vanaf heden ook gebruikt mag worden op consumentenverpakkingen van biologische algen en op producten die biologische algen bevatten. Dit geldt ook voor biologische algen die worden geïmporteerd. De importen moeten uiteraard wel aan de eisen uit Verordening 1235/2008 voldoen (gecertificeerd door een erkende controle-instantie en voorzien van CVI).

bron: www.skal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.