EU-logo niet toegestaan op bio-diervoeding

Tholen - “Onbegrijpelijk en volgens mij slaat de wetgever hier de verkeerde weg in”, reageert Huub van de Lang van Bandit Diervoeding. Het gebruik van het Europese logo voor biologisch, het welbekende EuroLeaf, op diervoeding is niet toegestaan. Dat wil zeggen, het logo mag niet gebruikt worden op petfood (honden- en kattenvoer), maar wel op voeding voor landbouw huisdieren. “Jaren hebben wij op onze producten het logo gebruikt en plotseling werden wij verzocht om het logo van onze site en al onze etiketten te verwijderen”, vertelt Huub.


Links de nieuwe verpakking zonder EuroLeaf, rechts de oude verpakking met EuroLeaf.

Als alternatief kreeg het bedrijf het Eko-keurmerk aangeboden, naast de Skal-licentie. Voor de Nederlandse markt een optie, maar in België is het Eko-keurmerk onbekend. “Onze zuiderburen kennen het Eko-keurmerk niet, maar wel het EU-logo.”

Dat het logo niet gebruikt mag worden heeft een behoorlijk impact op zijn bedrijf, vertelt Huub. “Het probleem is nu dat men denkt dat wij niet gecertificeerd zijn, nu het logo van onze producten is verwijderd. Wekelijks komen er telefoontjes binnen van klanten met de vraag waarom het logo er niet meer op staat. Er is nu dus twijfel onder onze klanten of de producten wel biologisch gecertificeerd zijn. Het Skal-nummer mogen we wel vermelden.”

Meer informatie:
Huub van de Lang
Bandit diervoeding
Westenengerdijk 9
6732GP Harskamp NL
Tel: +31 (0)318 590 554
www.banditvoeding.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.