Investeringspartijen actief in Amerikaanse bio-kruidenteelt

Een flinke impuls in de Amerikaanse kruidensector. Fonds Advantage Capital Agribusiness Partners gaat investeren in kruidenteler Shenandoah Growers. Het bedrijf is een van de belangrijkste leveranciers van biologische kruiden en richt zich voornamelijk op de retail. Shenandoah levert zowel gesneden kruiden als potkruiden aan retailers in de hele VS. Ook agrarische equity-groepen Middleland Capital en S2G Ventures investeren in het bedrijf.

Shenandoah Growers werd opgericht in 1990. De wens van het bedrijf is om verse biologische keukenkruiden naar de retail in de VS te brengen. Het begon met een enkele verpakkingsfaciliteit in 1998. Inmiddels beslaat het bedrijf 2,4 hectare kas met dochters in Virginia, Indiana, Georgia en Texas.

"Wij zijn ondernemende telers die zich inzetten voor een gezondere voeding in Amerika en we willen de best mogelijke producten leveren," zegt Timothy Heydon, voorzitter en algemeen directeur van Shenandoah Growers. "Deze belangrijke investering maakt het mogelijk om de kassen in Virginia uit te breiden en te voorzien van nieuwe technologie├źn."

Investeringsfonds ACAP wordt erkend door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) als een Rural Business Investment Company (RBIC). Het fonds is een samenwerkingsverband tussen Advantage Capital Partners en negen Farm Credit organisaties, opgericht om middelen en mensen samen te brengen, die gericht zijn op het verstrekken van meer particulier kapitaal, kleine investeringen van het bedrijfsleven en de kwaliteit van banen op het platteland.

Voor meer informatie: www.shenandoahgrowers.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.