Mike Tesselaar, Van der Lem:

"Kinderbananen, budgetbananen, biobananen; breder aanbod leidt tot meer vraag"

Tholen - Ligt de bananenverkoop in de zomervakantie altijd op een lager pitje, inmiddels is de markt weer opgeleefd. "De aanvoer is goed op niveau, maar er zijn geen overschotten. De algehele vraag naar bananen in de markt is goed en dat resulteert in een goede prijszetting", vertelt Mike Tesselaar, die bij groothandelaar Van der Lem verantwoordelijk is voor de in- en verkoop van de bananen.

Volgens Mike is de consumptie van bananen in Nederland door de jaren heen redelijk stabiel, maar is vooral het aanbod breder geworden. "Kinderbananen, budgetbananen, biobananen al dan niet in combinatie met fairtrade. Een breder aanbod resulteert altijd in meer vraag.""In de zomer worden er traditioneel minder bananen verkocht, ook door de concurrentie van ander fruit. Maar als de scholen weer beginnen, zie je de bananenverkoop altijd weer omhoog gaan en daar is dit jaar geen uitzondering op", vervolgt Mike. "De verwachting voor de komende weken is eveneens goed. De aanvoer zal naar verwachting op hetzelfde niveau blijven en ik verwacht stabiele prijzen."Van der Lem beschikt over 28 rijpcellen met een capaciteit van 35.500 dozen. De klanten zitten in de volle breedte van retailers, tot exporteurs, collega-groothandels, detaillisten en horeca.

Voor meer informatie:
Mike Tesselaar
Van der Lem B.V.
Molenwerf 26
1911 DB Uitgeest
Tel: 0251 - 362 345
mike@vdlem.nl
www.vdlem.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.