Eerste bio-wijn Villa Maria in Australië

Het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Villa Maria brengt voor het eerst een biologische wijn op de markt in Australië brengen, de 2013 Villa Maria Private Bin Organic Merlot, is verkrijgbaar vanaf 1 oktober.De biologische wijn is het resultaat van 16 jaar zoeken naar natuurlijke en duurzame wijngaard- en wijnbouwmethodes. Het bedrijf heeft als doel om 50% van haar wijngaarden biologisch beheren in 2020.

Fabian Yukich, uitvoerend directeur van Villa Maria is al 18 jaar een gepassioneerd voorstander van duurzaamheid. “Villa Maria was een van de oprichters van Duurzame Wijnbouw in Nieuw Zeeland en dit lag in lijn met ons doel om te werken op een milieuvriendelijke manier en het land ook voor de toekomstige generatie intact te laten"

“Al onze wijngaarden worden erkend als Duurzame Wijnbouw en op dit moment wordt 27% van de wijngaarden van het bedrijf biologisch beheerd", vervolgt Fabian. "Het is moeilijk te zeggen of al onze wijnen op een dag biologisch gemaakt zullen zijn, maar het is een feit dat Duurzame Wijnbouw Nieuw Zeeland het doel om alle wijngaarden en wijnbouw in Nieuw Zeeland continu te verbeteren, ondersteunt”.

bron: www.theshout.com.au

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.