PvdD en GL aanhang maakt zich meeste zorgen

Aanhang SGP minst bezorgd over milieu

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking maakt zich zorgen over het milieu en vindt dat het kabinet meer moet doen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van i&o research. Naast de algemene zorgen over het klimaat werden de ondervraagden verdeeld naar politieke voorkeur. Onder de aanhang van elke partij zijn er zorgen over het milieu, maar aanhangers van Partij voor de Dieren en GroenLinks maken zich aanzienlijk meer zorgen.


klik hier om het rapport te lezen.

In de middenmoot scoren PvdA, D66 en SP met rond de 30% van de aanhang die zich veel zorgen maakt over het milieu. Onder de rechtse partijen, VVD en PVV, maakt men zich minder zorgen. Respectievelijk 14% en 11% van de aanhang maakt zich veel zorgen. SGP'ers scoren met 6% van de aanhang die zich veel zorgen maakt het laagst. Wat niet wil zeggen dat de achterban zich geen zorgen maakt, in de categorie enige zorgen en niet zo veel zorgen, doet de partij niet onder voor andere partijen.

klik hier om het rapport te lezen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.