Tijdens de Slavakto in Utrecht (21-23 september) vond er een vakwedstrijd voor vleeswaren plaats onder de vertrouwde leiding van ervaren keurmeesters."De vakwedstrijden van Slavakto staan bekend als de meest prestigieuze van Nederland", vertelt John van Lieshout, van Kempisch Varken. Zijn ham viel twee keer in de prijzen.
"Met een bekroning laten we zien dat we de lekkerste ambachtelijke producten verkopen", vertelt John met enige trots. Het bedrijf deed mee met Ambroos hammen en Kempische Plaathammen. Deze ham wordt gemaakt van het kempisch landvarken, die gepekeld wordt met zeezout en kruiden. Daarna worden de hammen een periode van 10 maanden gerijpt.
Tijdens de wedstrijden worden de producten beoordeeld op uiterlijk, geur, smaak en mondgevoel. De inzendingen van Kempisch Varken kregen de gouden plak uitgereikt.
John sluit af met een uitnodiging voor de AGF Detail (29-30 september): "Daar staan het Kempisch Landvarken en het Bommels boerke samen in de stand, om zo elkaar te versterken en de bezoekers van de beurs extra te laten genieten van onze heerlijkheden. Bommels Boerke is onderranden bekend van de biologische maaltijd sauzen."
Meer informatie: www.kempischlandvarken.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe biologische haverdrank vindt gretig aftrek in de horeca
- "Het stikstofprobleem moet niet alleen een probleem van de boeren zijn, maar van ons allemaal"
- 13 augustus: Velddag over Nederlandse sojabonen
- KoRo breidt haar activiteiten in Europa uit
- Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 Landbouwministerie VS voert biologische dierenwelzijnsnormen opnieuw in nadat Trumps regering die schrapte
- 2022-08-10 Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022
- 2022-08-08 Is biologisch vlees echt lekkerder?
- 2022-07-18 Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022
- 2022-07-13 Bio-pastasaus met verse venkelworst gaat internationaal
- 2022-07-08 Onderzoek: '80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic'
- 2022-07-08 Boer Bas verzamelt financiering voor nieuwe stal via crowdfunding
- 2022-07-04 Afrikaanse varkenspest komt steeds dichterbij
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg
- 2022-05-25 Nieuwe webshop heeft biologisch vlees in de kuib