Kempisch Landvarken wint twee keer goud op Slavakto

Tijdens de Slavakto in Utrecht (21-23 september) vond er een vakwedstrijd voor vleeswaren plaats onder de vertrouwde leiding van ervaren keurmeesters."De vakwedstrijden van Slavakto staan bekend als de meest prestigieuze van Nederland", vertelt John van Lieshout, van Kempisch Varken. Zijn ham viel twee keer in de prijzen."Met een bekroning laten we zien dat we de lekkerste ambachtelijke producten verkopen", vertelt John met enige trots. Het bedrijf deed mee met Ambroos hammen en Kempische Plaathammen. Deze ham wordt gemaakt van het kempisch landvarken, die gepekeld wordt met zeezout en kruiden. Daarna worden de hammen een periode van 10 maanden gerijpt.

Tijdens de wedstrijden worden de producten beoordeeld op uiterlijk, geur, smaak en mondgevoel. De inzendingen van Kempisch Varken kregen de gouden plak uitgereikt.

John sluit af met een uitnodiging voor de AGF Detail (29-30 september): "Daar staan het Kempisch Landvarken en het Bommels boerke samen in de stand, om zo elkaar te versterken en de bezoekers van de beurs extra te laten genieten van onze heerlijkheden. Bommels Boerke is onderranden bekend van de biologische maaltijd sauzen."
 
Meer informatie: www.kempischlandvarken.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.