De Groene Griffioen genomineerd voor Impact Award t Gooi 2015

Biologische boerderij De Groene Griffioen is genomineerd voor de Impact Award 2015. Zowel grote als kleine bedrijven maken kans op deze award die uitgereikt wordt door Good2Connect.De Impact Award 2015 is voor de Gooische organisatie die de meest waardevolle sociale en duurzame impact maakt. De prijsuitreiking is op 9 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid Hilversum.Het publiek kan online stemmen op de genomineerde bedrijven, de drie bedrijven met de meeste publieksstemmen gaan door. Een jury zal vervolgens de uiteindelijke winnaar bekend maken.

De Groene Griffioen is een biologisch melkveebedrijf met kaasmakerij, boerderijwinkel, vergaderruimte, belevingsmogelijkheden (workshop, rondleiding, teamuitjes) en een leerbedrijf voor vrijwilligers, stagiaires en schoolklassen. Daarnaast organiseert De Groene Griffioen evenementen die vrij toegankelijk zijn zoals kerstmarkt, open dag en huiskamerconcerten.

Producten die op het erf geproduceerd worden zijn melk, kaas en vlees. Allemaal biologisch gecertificeerd. Naast de eisen die gelden voor biologisch doet De Groene Griffioen nog meer: De energie die nodig is voor het bedrijf wordt opgewekt door zonnepanelen die op het staldak liggen. Een duurzaam gebouwd pand van strobalen, hout en leem is bijzonder. Vooral door de combinaties van functies: winkel, muziekstudio, vergaderruimte, kaasopslag en woonruimte. De koeien, met hoorns, zijn dubbel-doel: zowel voor melk als vlees geschikt. Het meeste voer verbouwt De Groene Griffioen zelf en komt dus uit de buurt/van eigen land. Een vrijloopstal met houtsnippers voor de koeien zorgt voor comfortabel ligbed en goede bemesting voor het weiland en het bodemleven. Voortplanting gaat op de natuurlijke wijze: met een echte stier. Opfok is in eigen beheer, er worden geen dieren aangekocht (behalve de stier voor de voortplanting). Boer Boy zit in diverse netwerken als het gaat om innovatie en duurzaamheid zoals stadsboeren in de Bloemendalerpolder en hij werkt samen met Wageningen voor een rauwe melk-project.

De Groene Griffioen hoopt een goede kans te maken omdat het op vrijwel alle terreinen duurzaam bezig is. Bovendien bedient de boerderij diverse sectoren; van consumenten (boerderijwinkel) tot voedselsector (productie vlees, kaas en melk) van bedrijfsleven (vergaderruimte) tot studenten (leerbedrijf).
De eerste selectie wordt door het publiek gemaakt, daarna wordt pas echt gekeken naar de impact op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie: www.DeGroeneGriffioen.nl, www.good2connect.nl/impactaward

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.