Peeze is al jaren met veel partners in de Koffie Top 100 vertegenwoordigd. Hoewel een eerste plaats nog ontbrak, maakte Peeze met die vele noteringen wel naam. Zo werd vorige jaar met Semmelink Koffie en Thee uit Lochem de vierde plaats behaald en met De Blonde Pater de tiende plaats. Maar 2015 is met de eerste plaats en dertien noteringen in totaal toch wel het topjaar voor Peeze.
Intensief trainen
“Deze uitkomst is een mooie bevestiging van waar we mee bezig zijn”, aldus commercieel directeur Myriam Lufting: “Het gaat in de Koffie Top 100 écht om kwaliteit. En daar werken wij samen met onze klanten intensief aan. Met training, kennisdeling en coaching helpen we hen het maximale uit onze koffiebonen te halen. Het afgelopen jaar hebben we het trainingsprogramma verder geïntensiveerd. En dat zie je terug in de lijst.” Diverse deelnemers aan het Peeze-programma hebben nu hoge ogen gegooid. Bar Beton is als nieuwkomer zelfs in de top 25 gekomen, met twee locaties bovendien.Ultiem samenspel
Volgens Lufting vraagt de ideale kop koffie om een ultiem samenspel tussen brander en Horeca-ondernemer: “Wij moeten de beste kwaliteit bonen leveren, dag in dag uit. En de ondernemer moet de koffie met veel zorg bereiden, elk kopje opnieuw. Bij alle partners in de Koffie Top 100 – maar ook bij de aanraders die er net buiten vielen – zie je de liefde voor het vak in elk detail terug. Die passie delen we met hen. Daarom zijn we ook ongelooflijk blij met deze prestatie.”Bekijk hier de Koffie Top 100 2015.