Al ruim 600 aanmeldingen voor de Bio1000

Op zaterdag 10 oktober 2015 gaan duizend mensen, die zich betrokken voelen bij biologisch in een Bio1000 met elkaar in gesprek over de toekomstagenda van de biologische landbouw en voeding. Inmiddels is 60 % van de 1000 plekken gevuld. Boeren, burgers en andere betrokkenen kunnen zich de komende tijd nog aanmelden, bij voorkeur voor 29 september.

De biologische landbouw en de verkoop van biologische voeding groeit stevig en de verwachting is dat die groei de komende tien jaar onverminderd aanhoudt. Des te meer reden om te kijken of we op de goede weg zijn. De vraag die tijdens de Bio1000 centraal staat is ‘Waarom biologisch?’. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.bio1000.nl. De Bio1000 wordt georganiseerd door de biologische sector.

Waarom meedoen?
Elke dag, elke keer als je eet, kies je hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument en als ondernemer maak je elke keer keuzes: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten? Wat heb je aan voeding te kiezen op scholen, in ziekenhuizen en in verzorgingshuizen? Wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Kies je als consument voor producten uit het seizoen en de eigen omgeving? Produceer je als boer voor de regio of voor verre markten? Wil je weten wie jouw voedsel eet of produceert? Of vind je het belangrijk dat je weet dat ‘het goed zit’? Allemaal kwesties waarover je kunt meepraten tijdens de Bio1000.

Praat mee en meld je aan
Bij dit gesprek zijn 1000 stoelen beschikbaar. Deze worden verdeeld, waarbij er geloot wordt als er meer belangstellenden zijn dan plekken binnen een categorie:
• 300 consumenten
• 300 boeren en tuinders
• 100 producenten en handel
• 100 winkeliers en horeca
• 100 betrokkenen uit maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, onderwijs, overheid, financiële en gezondheidssector
• 100 tafelsecretarissen, voor het proces en de verslaglegging
Locatie en tijd
De Bio1000 vindt plaats op 10 oktober 2015 in het Plantion in Ede (Gld) aan de Wellensiekstraat 4. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Voor gratis koffie, thee, sap, water en een lekkere lunch (natuurlijk bio) wordt gezorgd. Voor mensen die met het Openbaar Vervoer reizen, wordt een groepskorting geregeld.
 
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.bio1000.nl/aanmelden. Daar kun je ook aangeven in welke categorie je wilt deelnemen.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.