"In 2017/2018 alleen nog producten zonder toegevoegde suikers"

De Smaakspecialist introduceert 83 nieuwe producten

Tholen - De Smaakspecialist introduceert deze maand 83 nieuwe producten. In de webshop van De Smaakspecialist zijn inmiddels ongeveer 750 verschillende artikelen verkrijgbaar, deels van de eigen merken zoals Smaakt, Raw Organic Food en BioToday. "Veel van onze producten liggen in de schappen bij diverse supermarktketens. We hebben veel contact met onze klanten en weten daardoor precies welke producten ze nog missen. Daar spelen wij vervolgens op in met deze introducties", vertelt Pieter Dirven, directeur van de in Bavel gevestigde producent van biologische en glutenvrije producten in de supermarkt.


Op het kantoor in Bavel staan alle producten uitgestald in de kasten.

Pieter geeft aan dat De Smaakspecialist de eigen productie stevig aan het uitbreiden is. "Dit realiseren we onder meer door een intensieve samenwerking met een sociale werkplaats van de Atlant Groep. De Smaakspecialist streeft niet naar winstmaximalisatie. We willen anderen mee laten delen in ons succes." De Smaakspecialist wil in de toekomst nog actiever en intensiever met consumenten in contact gaan komen. "We hebben de ambitie om mensen te helpen bij de ontwikkeling van hun eetgedrag. Dit kan alleen gerealiseerd worden door met hen in gesprek te gaan en open te staan voor suggesties. Dan kunnen we samen bekijken hoe ze tot een gezondere levensstijl kunnen komen."


RAW Organic Food Cacao Bites. Dit is een snack op basis van dadels met noten, omhuld met een laagje rauwe cacao. Verkrijgbaar in drie varianten: cashew, kokos en goji. De bites zitten per drie verpakt.

De Smaakspecialist haalt ook inspiratie uit blogs: "We volgen diverse blogs, waardoor we nieuwe ideeën opdoen." Zo is er steeds meer vraag naar vezelrijke producten en producten met minder suiker. En hebben we op deze manier bijvoorbeeld ook vrij snel kunnen anticiperen op de toenemende belangstelling voor raw food, met ons tweede eigen merk 'Raw Organic Food'. Deze productlijn bestaat inmiddels uit zo'n 100 producten." Nieuw in het assortiment is ook de Smaakt peulvruchtenpasta, in twee varianten; mungbonen en rode linzen. "Eigenlijk is het enige dat je onbeperkt kunt eten groenten, dus besloten we een pasta te maken op basis van peulvruchten. Hiermee kan men eenvoudig groenten voorschotelen aan kinderen."


De nieuwe Smaakt peulvruchtenpasta, gemaakt van uitsluitend mungbonenmeel of rode linzenmeel en water.

Buitenland en out-of-home

De Smaakspecialist handelt steeds meer met het buitenland, vertelt Pieter. "Er gaat fors meer naar het buitenland. We exporteren inmiddels naar 12 landen, deels onder private label, deels met onze eigen merken." De Smaakspecialist wil zich volgens Pieter ook meer op de out-of-home markt gaan richten. "Dit willen we onder andere doen met de BioToday Haver2go, een kant-en-klare havermoutpap voor onderweg, onze frisdranken en diverse repen. We merken dat op deze markt nog veel ruimte is, ook als het gaat om het prijsaspect."


De Haver2go, een kant-en klare havermoutpap voor onderweg.

Smaak

De smaak van de producten staat voor De Smaakspecialist nog altijd voorop, zo benadrukt Pieter. "Naar mijn mening zorgt men er met bio nog te weinig voor dat een product echt knetter-lekker is. Zelf ben ik in de loop van de jaren zo gewend geraakt aan suikervrij eten, dat ik geen suiker meer wil en kan eten. We hebben dan ook niet voor niets als doel om in 2017/2018 enkel nog producten te produceren zonder toegevoegde suikers en volledig over te zijn op biologisch afbreekbare verpakkingen."

Voor meer informatie:

Pieter Dirven
De Smaakspecialist
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel
076 5656709
info@smaakt.nl
www.smaakspecialist.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.