Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smaaktesten suikermaïs uit de Odin Proeftuin

Afgelopen woensdagmiddag 16 september vond op bio-dynamisch tuinbouwbedrijf De Groenen Hof in Esbeek een smaaktest plaats met verschillende suikermaïsrassen uit het Odin Proeftuinenproject voor zaadvaste rassen. In totaal stonden er dit jaar zes suikermaïsrassen naast elkaar in het suikermaïsproefveld, waarvan drie hybride rassen. De deelnemers aan het Odin Proeftuinenproject proefden de verschillende rassen zowel rauw als gekookt en gaven een oordeel over onder andere de zoetheid, aroma, nasmaak en structuur/mondgevoel. Uit de smaaktest kwam naar voren dat er weliswaar verschillen zijn tussen de zes rassen, maar dat ze alle zes een voldoende of meer scoorden op smaakgebied. Komende zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur kunnen klanten in de Estafette-winkels in Breda en Arnhem de suikermaïsrassen ook proeven en beoordelen.



Odin proeftuinenproject voor zaadvaste rassen

Meer vitaliteit en variatie op het land en op het bord. Dat is het doel van de Odin Proeftuinen voor zaadvaste rassen. Op drie bio-dynamische boerderijen zijn proeftuinen aangelegd. Samen met boeren, wetenschappers en de consument wordt gezocht naar smaakvolle, vitale rassen voor de biologische teelt. Het driejarige Proeftuinen-project is een initiatief van Estafette Odin in samenwerking met het Louis Bolk Instituut in Driebergen en GAOS in Swifterbant, De Groenen Hof in Esbeek en de Maatschap Dames en Heren Vos in Kraggenburg. In het proefveld op De Groenen Hof ligt de focus op de zoektocht naar geschikte rassen voor de fijne groenteteelt. De volgende partners hebben zich inmiddels bij het project aangesloten: IONA Stichting, Bingenheimer Saatgut AG, Stichting Zaadgoed en Biologische Bakkerij Ad van der Westen BV. In 2014 is het project gestart en zijn de eerste gewassen en rassen geteeld en beoordeeld op teelteigenschappen, opbrengst en smaak.



Voor meer informatie: www.estafette.org
Publicatiedatum: