"Gesloten declaraties passen niet bij bio-producten"

Buddy's Bite gaat voor hoogwaardige biologische dierenvoeding

Een groeiend aantal consumenten wil biologisch, lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het geliefde huisdier. "Steeds meer mensen storen zich aan misleidende informatie op etiketten, aan de geheimzinnigheid over de herkomst van dierlijke grondstoffen en de vele gezondheidsproblemen bij huisdieren. Dit kan wel degelijk heel anders", zegt Suzanne Toebast, oprichtster van Buddy's Bite biologische dierenvoeding.

"Het assortiment van Buddy's Bite bestaat enkel en alleen uit hoogwaardige biologische producten met een open declaratie, een open schrijfwijze van de samenstelling van het voer, belangrijk", aldus Suzanne. Slechts weinig huisdierenbezitters zijn op de hoogte van het feit dat het diervoederfabrikanten toegestaan is op verschillende wijzen te declareren. "Zelfs in het biologische segment kom je gesloten declaraties tegen waar uit de schrijfwijze van de samenstelling niet valt te ontdekken hoe het product precies is samengesteld. Het mag dan toegestaan zijn, maar ik vind het niet bij biologische producten passen. De veelgebruikte reden van fabrikanten dat het om receptbescherming gaat bij mij niet op. Ik heb er geen enkele moeite mee dat klanten precies zien welk vlees en welke dierlijke bijproducten gebruikt zijn. Juist bij gevoelige dieren is het belangrijk precies te weten wat je geeft."Ze verkoopt ook geen producten waaraan kunstmatig vitaminen en mineralen zijn toegevoegd en geen producten die met vitaminen geconserveerd zijn. "Mijn producenten gebruiken uitsluitend verse hoogwaardige grondstoffen, produceren op ambachtelijke wijze, slaan geen grote voorraden op en dan is conservering in welke vorm dan ook niet nodig."

Sinds 2013 brengt Suzanne een eigen hondenvoeding op de markt, eerst kleinschalig om uit te proberen, maar al gauw oversteeg de vraag het aanbod. "Buddy's Bite ruikt niet alleen zeer aangenaam, honden lusten er wel pap van. Ze weten donders goed wat wat goed voor ze is. Bijkomend voordeel is dat mijn voeding bijzonder goed uitpakt bij dieren met lichamelijke problemen. Daarmee biedt Buddy's Bite ook een diervriendelijk en biologisch alternatief voor commercieel geproduceerde klinische dieetvoeders." Haar concept trekt niet alleen landelijk steeds meer aandacht, ook vanuit Japan is er belangstelling. In het najaar van 2015 wordt Buddy's Bite ook in Tokio aangeboden.Naast het eigen label Buddy's Bite vertegenwoordigt Suzanne tevens Terra-Pura Tiernahrung, Kay Klein's Hundemanufaktur en Zwergnase Bio-Kräuter. Deze Bioland-gecertificeerde bedrijven verstaan onder levensmiddelen: middelen om te leven. Zo staat Bioland het gebruik van nitrietpekelzout en vlees van buiten de EU niet toe. Bovendien staat dierenwelzijn op de eerste plaats. De keuze voor Bioland was voor Suzanne een hele logische: "Ik kan en wil dieren die bij mij in huis leven niet voeden met vlees afkomstig uit stressvolle kooien of massateelt. Er zijn talloze alternatieven voor bijvoorbeeld konijnenoren - omdat het overal aangeboden wordt hoeven mijn honden daar nog niet op te kauwen."

Bij Suzanne gaat het niet om de hoogste kwaliteit diervoeding tegen de laagste prijs. "Wie er goed over nadenkt en zich verdiept in de productie van levensmiddelen in het algemeen kan niet anders concluderen dan dat deze belofte nooit en te nimmer kan worden waargemaakt. Niet voor onszelf en zeker niet voor onze geliefde huisgenoten."

Voor meer informatie:

Suzanne Toebast
Buddy's Bite
06 12920076
info@buddysbite.nl
www.buddysbite.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.