Klant bepaalt zelf bezorgmoment van maaltijdpakket

"De Vegabox garandeert bio-aandeel van 80%"

Tholen - De Vegabox is de nieuwste speler op de markt voor maaltijdpakketten. Initiatiefnemers Mario Bosveld en Remco Peters noemen De Vegabox het biologische en vegetarische antwoord op andere maaltijdboxen. "Zij doen zich vaak groener voor dan ze zijn. Waar het kan bieden wij biologische producten aan. We garanderen een bio-aandeel van 80%. De allereerste doos zal zelfs voor 90% biologische producten bevatten. Uniek is ook dat geen enkele andere speler op deze markt uitsluitend gericht is op vega", vertelt Mario. Daar komt bij dat de klant zelf het bezorgmoment van De Vegabox kan bepalen.

Nu online

De Vegabox is gisteren (woensdag 16 september) online gegaan. "We gaan vanaf 1 oktober bezorgen. Binnen een kwartier hadden we al twee bestellingen binnen, dat vonden we al helemaal leuk. Voor ons is dat een bevestiging dat we hiermee een goede weg gaan bewandelen. Wij hebben het volste vertrouwen in dit concept. Klanten krijgen bij het pakket ook recepten aangeleverd en hoeven dus alleen nog zelf lekker te gaan koken. Al onze gerechten zet je binnen 30 minuten op tafel."

Mario en Remco hebben al de nodige ervaring opgebouwd met biologisch en vegetarisch eten. Zo was Mario bedrijfsleider bij biologisch en vegetarisch restaurant De Eetstee. "Juist door onze ervaring weten we wat de mensen willen als het gaat om vegetarische voeding." Mario heeft zelf geprobeerd om het restaurant over te nemen. "Dit is helaas niet gelukt. Dat is heel zuur en daar heb ik even flink van gebaald, maar ik heb in De Vegabox een nieuwe uitdaging gevonden."


De bietenburger en de Griekse maaltijdsalade.

Mario geeft aan dat ze met De Vegabox dezelfde doelgroep als bij De Eetstee willen aanspreken. "We zijn er voor liefhebbers van lekkere vegetarische maaltijden. Toen we aan het brainstormen waren over onze nieuwe plannen, zagen we een reclame van een andere aanbieder van maaltijdboxen voorbij komen. We zeiden meteen tegen elkaar: 'Dat moet toch anders kunnen? Dat kunnen wij toch beter?'. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Eerst hebben we uiteraard bekeken of een vegetarische en biologische maaltijdbox haalbaar was, de box is immers wat duurder dan gemiddeld. Er bleek zeker markt voor te zijn. Daarom besloten we er voor te gaan. De box kost 27,50 euro, daarmee kun je tweemaal een maaltijd voor 2 personen bereiden. Dit is slechts een euro duurder dan een gemiddelde maaltijdbox."

Geen vaste leverdag

De Vegabox is vanaf 1 oktober landelijk verkrijgbaar. "En het unieke is dat klanten die het maaltijdpakket vóór 14:00 uur bestellen, het de volgende werkdag in huis hebben. Wij werken bewust niet met een vaste leverdag, dat is veel handiger. Zo'n vaste dag past in onze ogen niet in de tijdsgeest, klanten moeten zelf kunnen bepalen wanneer ze de box willen ontvangen. We werken ook niet met contracten, wel is het natuurlijk mogelijk om een abonnement te nemen." Voorlopig worden de dozen met een pakketdienst bezorgd, op langere termijn willen Mario en Remco dit zelf gaan doen.

De mannen kopen nu hun producten nog bij de natuurvoedingswinkels. "Hierbij gaan we voor zo lokaal mogelijke producten. En we willen uiteindelijk naar producten vers van 't land, door zelf bij de telers langs te gaan. We weten alleen niet precies per wanneer dit zal kunnen, aangezien we nu nog geen idee hebben hoeveel we gaan verkopen", besluit Mario.

Voor meer informatie:

Mario Bosveld
De Vegabox
06 54932022
info@devegabox.nl
www.devegabox.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.