28 september in Wekerom:

Bijeenkomst 'Verbeteren zorg voor het biologische kalf'

Biologische melkveehouders zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst 'Verbeteren zorg voor het biologische kalf' bij biologische kalvermesterij Eco Fields te Wekerom op 28 september aanstaande. Tijdens de bijeenkomst zullen we in discussie gaan over de vraag wat veehouders op hun bedrijf kunnen doen om de zorg voor kalveren te verbeteren en hoe de sector overtollige (stier)kalveren biologisch kan afmesten en vermarkten. Bart Boon (eigenaar van Eco Fields), John Arink (bio-melkveehouder) en Heleen Klinkert (Bionext) verzorgen presentaties die de discussies met de zaal zullen inleiden. Deze bijeenkomst is een initiatief van de werkgroep Zorg voor het Kalf.

Opgeven graag uiterlijk 23 september via dit formulier.

Datum: 28 september 2015
Aanvang: 13:30 uur
Plaats: Eco Fields, Matendijk 1, 6733 JD, Wekerom

Programma

13:00 uur - Inloop.
13:30 uur - Welkom en inleiding.
13:40 uur - Verbeteren van de zorg voor het kalf op het biologisch melkveebedrijf.
Wat is er mogelijk op het biologisch melkveebedrijf om het welzijn en de zorg voor kalveren te verbeteren? Presentatie door Heleen Klinkert (Bionext) en discussie met de zaal.
14:45 uur - Biologisch afmesten en afzetten van overtollige kalveren.
Bart Boon en John Arink presenteren hun visie en werkwijze rond het afmesten en afzetten biologische kalveren. Bart is eigenaar van biologische kalvermesterij Eco Fields en John is biologisch melkveehouder, die zelf zijn overtollige kalveren biologisch afmest en vermarkt. In aansluiting hierop discussie met de zaal: Hoe voorkomen we dat kalveren van biologische bedrijven terechtkomen in de gangbare kalvermesterij?
16:00 uur - Afsluiting.

Voor meer informatie: Heleen Klinkert, projectleider Bionext, 030 2339973

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven