De appeloogst van Adopteer een Appelboom start

Vanaf zaterdag 19 september starten de plukdagen in de biologische boomgaarden van Adopteer een Appelboom. Op zes plekken in het land zijn jong en oud welkom om heerlijke biologische appels te plukken. Een trap of ladder is niet nodig, de appels hangen aan laagstambomen waardoor iedereen er zo bij kan. En als de kinderen moe zijn van het plukken, kunnen ze spelen in de boomgaard. Volwassenen (en kinderen) kunnen genieten van al het groen op een biologisch bedrijf. Ook is bij elke boomgaard vers appelsap verkrijgbaar en zijn er leuke dingen te doen. De toegang is gratis.

De biologische telers van Adopteer een Appelboom staan klaar om de duizenden gasten te ontvangen. Zij telen al jarenlang zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In de boomgaarden staan bijzondere rassen, zoals de Alkmene, Elan, Rajka, maar natuurlijk ook de vertrouwde Topaz, Elstar en de Santana. Deze laatste appel is ook geschikt voor mensen met een appelallergie. In de boomgaarden zijn heel veel bloemen, bijen en vogels te zien, die genieten van de gifvrije omgeving.

Dit jaar kan er voor de laatste keer geplukt worden, daarna stopt het project Adopteer een Appelboom. Na ruim tien jaar hebben enkele biologische appeltelers besloten dat zij willen stoppen met de campagne. Bionext blijft natuurlijk doorgaan met al haar andere activiteiten. Bijvoorbeeld met het project 'Adopteer een Kip' en met Lekker naar de Boer. Daarbij kan men het hele jaar door biologische bedrijven bezoeken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten voor consumenten op deze website.

Bij de volgende biologische boomgaarden kunt u terecht om appels te plukken, ook voor mensen zonder geadopteerde boom. Zij kunnen per kilo betalen.
  • Noord-Holland: Olmenhorst, Lisserbroek
  • Noord-Holland: 't Groene Buitenland
  • Flevoland: Warmonderhof, Dronten,
  • Gelderland: 't Gelders Eiland, Lobith
  • Limburg: Levels biofruit, Meijel
  • Zeeland: Muyehof, Nieuwerkerk
 
Op deze pagina zijn de plukdagen en de plukfeesten per boomgaard te vinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.