Donderdag 24 september Filmtheater Cinerama:

Naar de film met Gimsel - 'BODEMBOEREN'

In samenwerking met Voord&Wij organiseert Gimsel donderdag 24 septemer een tweede Filmavond in Filmtheater Cinerama. Na de succesvolle filmvertoning 'Dansen met Gehoornde Dames' afgelopen jaar, deze keer een actueel onderwerp in het kader van het Jaar van de Bodem. De documentaire BODEMBOEREN zet aan tot actie. Actie tot verdieping in de bodem onder onze voeten. We eten er tenslotte allemaal van, elke dag weer.

Alles begint bij de bodem

De bodem is de basis voor veel dingen die vaak als vanzelfsprekend gezien worden. Voedsel, natuur, energie, wonen, drinkwater en de koolstof- en stikstofkringloop. De bodem is het fundament van ons bestaan. Onze bodems worden bedreigd. In hoog tempo verliezen we gezonde, vruchtbare grond door intensief gebruik, zware machines en slechte afstemming tussen teelt en grondsoort. Ook in Nederland geldt dat de bodem niet op een duurzame manier wordt gebruikt.De documentaire Bodemboeren laat zien dat het ook anders kan. 5 eigenwijze, Nederlandse boeren nemen je letterlijk mee hun bodem in. BODEMBOEREN zet je met beide benen op de grond!

Datum: Donderdag 24 september
Aanvang: 19:00 uur
Einde: 22:00 uur
Locatie: Filmtheater Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Kaarten via www.cineramabios.nl, standaard 9,50 euro, Groenpashouders 6 euro
Meer informatie: www.gimselrotterdam.nl, www.bodemboeren.nl en www.jaarvandebodem.nl.
De filmvertoning wordt omlijst met een inleiding, Q&A en een biologisch hapje en drankje.

Over Gimsel

Gimsel biedt een breed assortiment biologische en biologisch-dynamische producten die mens, dier en planeet goed doen door de kringloop van de natuur te respecteren en te ondersteunen. Gimsel was de allereerste biologische supermarkt in Rotterdam. Gestart in 1988 als kleine biokruidenier zijn ze uitgegroeid tot grote supermarkt voor talloze natuurlijke producten, zelfzorg geneesmiddelen en cosmetica.

Over Voord&Wij

Een creatief bureau voor de agrarische, voedsel- en landschapssector, met als doel relaties te leggen tussen boer en consument door middel van ontmoetingsconcepten. Info: www.voordenwij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.