Het was zaterdag 12 september de hele dag gezellig druk op de nazomer-Grietmarkt, zo meldt de organisatie op de officiële website: In de 75 kramen was een bijzonder aanbod aan kunst, design en groene producten te vinden, met daaromheen volop muziek en vrolijke activiteiten. In de avond schoven 250 eters aan bij de tot lange tafels omgebouwde marktkramen voor een smakelijk biologisch Grietmaal. Bezoekers, kraamhouders, optredende artiesten, vrijwilligers; iedereen was zeer te spreken over deze dag.
Voorzitter van de Grietmarkt Ernst Hart: "Een prachtige locatie, een uniek en gevarieerd aanbod aan biologische producten, kunst en design, de ongedwongen sfeer met muziek en activiteiten waaraan iedereen gratis mag meedoen, en een beetje mooi weer. Dat zijn de ingrediënten voor een gouden formule die nu al 13 jaar meegaat."
Passend bij het thema 'Kunst en Ambacht, Meesterlijk Amerongen' werd bij de opening van de markt in aanwezigheid van dorpswethouder Henk Veldhuizen ook het startsein gegeven voor de vele activiteiten van Open Monumentendag in het dorp.
Het Grietmaal. Foto's: Nanda Klabbers.
Aan de lange tafels onder de overkapping van de marktkramen was het bij het Grietmaal, ondanks een beetje regen, net zo gezellig als altijd. Iedereen bleef droog en kon genieten van de door de koks van Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw 'meesterlijk' bereide biologische maaltijd, met sfeervolle live muziek van gypsy jazzband Pigalle 44. Het bleek de perfecte ambiance om alweer plannen te smeden voor de twee nieuwe edities van de Grietmarkt in 2016.
Voor meer informatie: www.grietmarkt.nl
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Grietmarkt afgesloten met biologische maaltijd
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'