Wytze Zanstra, Natuurwinkel Drachten:

"Ingang achterzijde is onze redding"

Tholen - De meeste klanten betreden Natuurwinkel Drachten via de achterdeur. De voorkant van de winkel is sinds 2014 slecht bereikbaar na de terugkeer van de Drachtservaart in het centrum. "Het water ligt recht voor onze winkel. We merkten al snel de negatieve gevolgen in de klandizie. Goede bereikbaarheid is heel belangrijk voor de inwoners van Drachten. Daarom hebben we besloten om van onze achterdeur een tweede officiële ingang te maken. De achterdeur komt uit op een parkeerterrein, dus dat is veel handiger voor de klanten", vertelt Wytze Zanstra, die de winkel samen met Frieda Mulder runt.


De voorzijde van de winkel, met daarvoor de Drachtservaart.

Hij geeft aan dat vrijwel alleen de vaste klanten nog in de winkel komen. "De klanten die er zijn, zijn de vaste klanten. Passanten weten ons niet meer te vinden. De achteringang lijkt wat dat betreft onze redding te zijn. Die hebben we in november 2014 gecreëerd." Het echtpaar heeft veel ervaring in de natuurvoedingsbranche. "We zijn eerst allebei werkzaam geweest bij een natuurvoedingswinkel en werden in 1996 zelfs mede-eigenaar van een winkel. Sinds 2000 hebben we een winkel van onszelf. En we zitten al sinds 2008 in het huidige pand. De plannen voor de Drachtservaart stonden al 7 jaar in de ijskast, maar vorig jaar besloten ze deze opeens toch uit te gaan voeren."


De geïmproviseerde ingang aan de achterzijde van de Natuurwinkel.

Ondersteuning

De overstap naar het Natuurwinkel-concept viel samen met de verhuizing naar de huidige locatie aan Moleneind Zuidzijde. "Dit was wenselijk om een professionele uitstraling te krijgen, Natuurwinkel was daar toen de eerste mee. We wilden het meteen goed aanpakken. In een stad als Drachten is dat nodig. Daarom zijn we ook erg blij met de ondersteuning die we krijgen van Natudis, vooral als het gaat om de uitstraling van de winkel. Het interieur werd aangepast, evenals de routing en we hebben keuzes gemaakt in het assortiment. De nieuwe situatie was echt een verademing en we draaiden daarna ook een hogere omzet."
 

Frieda en Wytze helpen de klanten aan de kassa.

In 2013 is het vernieuwde Natuurwinkel-concept ook in deze Natuurwinkel toegepast. "Sindsdien hebben we een oven op de broodafdeling staan en is de winkel door een andere indeling veel ruimtelijker. Sommige klanten dachten zelfs dat de winkel groter was geworden." Ook nu de winkel in een lastige situatie zit krijgen ze ondersteuning van Natudis. "Met extra uitingen, zoals vlaggen en een spandoek, hebben we samen met hen de zichtbaarheid van de achteringang verbeterd. Het is fijn dat ze daarin zo goed meedenken."Favorieten

Wytze's favoriete afdeling is de groente-afdeling. "Hier zit het meeste werk in. Daar ben je de hele dag door mee bezig en je moet scherp blijven met bestellen. De groente-afdeling is heel dynamisch en hierop kun je knallen met weekendacties." De interactie met de klanten is volgens Frieda het mooiste aspect aan het runnen van de Natuurwinkel. "Het persoonlijke contact met de klanten vind ik wel heel stimulerend. En het zijn zulke mooie producten, waar heel pure verhalen achter zitten. Die vertel ik maar al te graag en ik help mensen graag door te fungeren als 'gids in voedingsland'. Als het gaat om het geven van adviezen is het boek Weten van (h)eerlijk eten echt een boek naar mijn hart. Ik zou nooit in een supermarkt kunnen werken." Ze voegt nog toe: "Twee van onze dochters zijn inmiddels ook aan het werk in onze winkel. Dat is erg gaaf."


"Natuurlijk mag je ook via onze achterdeur naar binnen en naar buiten."


De koeling met AGF-producten.
Linksboven de broodafdeling, rechtsboven de AGF-afdeling en rechtsonder het boek Weten van (h)eerlijk eten, waar Frieda veel inspiratie uit haalt.

Voor meer informatie:

Wytze Zanstra en Frieda Mulder
Natuurwinkel Drachten
Moleneind Zuidzijde 57-59
9203 ZW Drachten
0512 521608
denatuurwinkel.drachten@detaweb.nl
www.natuurwinkel.nl
Facebook

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.