"Rob van den Berg: "Productie-uitbreiding mogelijk dankzij derde pand"

De Halm en Havermoutje introduceren 'Steel cut oats'

Tholen - De Halm zit midden in een verbouwing en verhuizing. Ondanks deze drukte, is De Halm er in geslaagd om onlangs twee nieuwe producten op de markt te brengen. Het gaat hierbij om biologische havergrutten, ofwel 'Steel cut oates' en haverzemelen, ofwel 'oat bran'. Havermoutje en De Halm hebben hiermee een primeur in Nederland. "En er komen nog wat nieuwe De Halm-producten aan, maar daar wil ik nog niets over kwijt", vertelt directeur Rob van den Berg.


Het nieuwe pand van De Halm (Morgenstond 11).

De Halm had al twee panden aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther, op nummer 13 en 15. Daar is nu ook nummer 11 bij gekomen. Aan de voorzijde van dit pand zal een zogenaamde kantoortuin ingericht worden. In de hal erachter staan twee inpaklijnen is er is ruimte voor opslag. In het magazijn achter het huidige kantoor gaat De Halm muesli mengen. Ook zijn ze momenteel druk met de bouw van een nieuwe glutenvrije 'pletlijn'. "Deze hopen we in oktober in gebruik te kunnen nemen. Hiermee kunnen we onze productie verder uitbreiden."


Hier komt de nieuwe 'kantoortuin'.

Havermoutje

Voor het nieuwste product, de havergrutten, is De Halm een samenwerking aangegaan met Havermoutje. Onder deze merknaam zijn nu 'Steel cut oats' verkrijgbaar, oftewel havergrutten, evenals 'Oat bran', ofwel haverzemelen. Rob vertelt dat De Halm via natuurvoedingswinkelier Frank Bouman op het idee kwam om havergrutten op de markt te gaan brengen in Nederland. "De in het buitenland zo populaire 'Steel cut oats' waren in ons land nog niet verkrijgbaar. Het leek ons wel leuk om hier iets mee te gaan doen."


Eén van de twee inpaklijnen in de hal van het nieuwe pand.

De Halm kwam in de zoektocht naar meer informatie over havergrutten in contact met Havermoutje. "Pascalle Bonnier en Mathijs Kok van Havermoutje hebben een heel mooi boek over havermout geschreven. Ze zijn zelf in New York verslaafd geraakt aan de 'havermout met een bite', maar tot hun spijt konden ze dit product in Nederland nergens vinden. Daar is nu dus verandering in gekomen. Het is uiteraard mooi meegenomen dat Pascalle en Mathijs over een grote achterban van haverliefhebbers beschikken. We vinden dit een heel leuke manier om een product op de markt te kunnen brengen."


Rob toont de nieuwe producten in de kast op kantoor.

Wat zijn havergrutten?

Rob legt uit wat het verschil is tussen havervlokken en havermout: "Havergrutten zijn in kleine stukjes gesneden haverkorrels. Havergrutten zijn een volkoren product. De havergrutten worden in tegenstelling tot de havermout niet geplet, waardoor alle gezonde ingrediënten in het eindproduct aanwezig blijven." Hij geeft aan dat vooral de smaakbeleving anders is ten opzichte van havermout. "Dit komt door de andere textuur die de havergrutten hebben."


De nieuwe producten: havergrutten en haverzemelen.

De Halm fungeert volgens Rob als het verkoopkanaal, Havermoutje verzorgt het grafische gedeelte. "Ook hebben zij een E-book gemaakt met recepten." Hij vertelt dat de Havermoutje-producten goed opvallen naast de andere producten: "De havergrutten zitten verpakt in een folie met een 'papieruitstraling'. En net als bij de andere De Halm-producten kun je goed zien wat er in de zak zit. We hebben bewust voor een heel puur uiterlijk gekozen, omdat het om pure producten gaat."

Klik hier om naar de website van Havermoutje te gaan.

Voor meer informatie:

Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 15
5473 HE Heeswijk Dinther
0413 293090
Rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl
www.havermoutje.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.