Groei van vraag en aanbod nodig in bio-bloembollen

Er is genoeg vraag naar biologische bloembollen, maar voor een echte kanteling zijn meer telers nodig. Zowel Robert Heemskerk, eigenaar van Natural Bulbs, en bollenboer John Huiberts, hopen op groei van zowel vraag als aanbod. "De biologische teler moet er zeker van kunnen zijn dat hij ook in de toekomst voor een betere prijs zijn bol kan verkopen. Alleen dan zullen meer telers willen omschakelen naar biologisch", zegt Robert in een reportage op OneWorld.

Robert wil voor komend seizoen naar 1 miljoen verkochte duurzame bollen. Hij neemt bollen af van zes telers en na verpakking verkoopt hij ze via de eigen websop en winkels van anderen. Het eerste jaar verkocht hij een kwart miljoen bollen - nu nog met name in Nederland. Dit jaar wil hij groeien naar één miljoen verkochte bollen.

John streeft naar meer variatie in het aanbod. "We waren al zo lang alleen maar bezig met meer en meer, en vooral meer van hetzelfde. Meer hyacinten. Meer narcissen. Meer tulpen. Dat is voor de bodem niet houdbaar."

Klik hier om het gehele artikel te lezen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.