Campagne OntdekBio van start met de Bio10daagse 2015

Op steeds meer plaatsen in Nederland zijn steeds meer biologische producten verkrijgbaar. In de reguliere supermarkt, in de biologische supermarkt en in de speciaalzaak. De biologische maaltijdboxen, bio-groentetassen, biologische markten en winkels bij de biologische boer zijn niet meer weg te denken. Hét moment om iedereen de mogelijkheid te geven biologisch te ontdekken. Dat kan tijdens de Bio10daagse 2015 van 17 tot en met 26 september.

Biologisch is booming

Er is steeds meer vraag naar biologisch en veel bedrijven en winkels spelen erop in. Bionext, initiatiefnemer van de Bio10daagse, verwacht dat de groep consumenten die af en toe een biologisch product in het winkelwagentje legt in de komende jaren alleen maar groter zal worden. Miriam van Bree, projectleider: "Vrijwel alles is biologisch verkrijgbaar. Biologische producten zijn goed herkenbaar aan het Europees biologisch keurmerk. Dat staat voor: onafhankelijk, beschermd en gecontroleerd. Het woord 'biologisch' is wettelijk beschermd. Dat betekent dat het alleen op de verpakking mag staan als het gecontroleerd wordt door een onafhankelijke instantie. In Nederland is dat Skal Biocontrole."

'Welk biologisch product ontdek jij vandaag?'

Tijdens de Bio10daagse wordt de consument dagelijks meegenomen in het ontdekken van de breedte van het biologisch assortiment door smakelijke aanbiedingen in de (biologische) supermarkt, uitleg over biologisch in de speciaalzaak, een bio mini-magazine, open dagen bij de biologische boer en radio-spots op Q-music. Daarnaast is de insteek om het verhaal achter biologisch te vertellen aan de consument. Dat biologisch meer inhoudt dan onbespoten fruit en groente. Biologische boeren richten zich bijvoorbeeld ook op dierenwelzijn door meer buitenruimte voor de dieren te creëren. Hierdoor hebben de dieren een ontspannen leven.

Winactie

Iedereen mag laten weten wat ze ontdekt hebben tijdens de Bio10daagse. Een nieuw product, een nieuwe plek waar bio verkrijgbaar is, een leuke biologische ondernemer: deel het via social media met de #ontdekbio. Dit kan via twitter, op facebook of via pinterest.com/ontdekbio. Elke dag kun je iets heerlijks biologisch winnen om thuis te ontdekken. Op www.bio10daagse.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Voor meer informatie: www.Bio10daagse.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.