Mariënwaerdt verwerkt ook biologisch hoogstamfruit uit de regio

Landgoed Mariënwaerdt verwerkt dit jaar in haar landgoedsappen naast eigen fruit, ook het fruit van andere hoogstamboomgaarden uit de regio, mits dit het EKO-keurmerk draagt. Op initiatief van gemeente Geldermalsen en Landschapsbeheer Gelderland is deze unieke samenwerking tot stand gekomen.
 


In de Betuwe zijn veel kleine hoogstamboomgaarden, waarvan de opbrengst te veel is voor eigen gebruik, maar te klein voor afzet aan de veiling. Het fruit van de oude bomen is bovendien lastig te plukken. Als gevolg hiervan zag Gemeente Geldermalsen prachtige hoogstamboomgaarden verdwijnen. Gelukkig heeft Landschapsbeheer Gelderland al enige jaren een hoogstambrigade met vrijwilligers die de appelen komt plukken, echter een gezamenlijke afzet was nog niet georganiseerd. Gemeente Geldermalsen benaderde Landgoed Mariënwaerdt voor verwerking van het fruit in de landgoedsappen en in overleg met eigenaren van hoogstambomen werd afgesproken het fruit van boomgaarden die het EKO-keurmerk dragen te verwerken. Voor Mariënwaerdt een welkome aanvulling op haar eigen oogst en voor de telers een mooie afzetmogelijkheid. De versgeperste sappen zijn vanaf november verkrijgbaar in de Landgoedwinkel.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.