Bijzonder feest van 100-jarige Beekhoeve

Ze bestaan: energieke honderdjarigen die feesten met een inzet alsof ze tiener zijn. De Beekhoeve is dit jaar een eeuw oud en heeft dat op zondag 6 september uitbundig gevierd met bijna tweehonderd familieleden, vrienden, bekenden en zakelijke relaties. Het werd een feest om nooit te vergeten.Koos en Monique van der Laan zijn de derde generatie boeren op deze boerderij en hebben in de loop der tijden veel mensen om zich heen verzameld. Vrijwilligers, adoptievrienden, klanten, bezoekers en wandelaars maar ook toeleveranciers, loonwerkers en afnemers. Samen met hen werd teruggekeken op de geschiedenis van de Beekhoeve, maar ook vooral genoten van alles wat de boerderij vandaag de dag te bieden heeft. Zo was er een melkproeverij, een kaaskeuring, werd het vlees bereid in een ketel op het vuur, kon men staren in het weiland en genieten van de natuur en het landschap om De Beekhoeve heen. Thema van de feestelijkheden was dan ook Beleef en Proef de Beekhoeve.


Er waren diverse activiteiten, waaronder een melkproeverij (linksboven), kaaskeuring (rechtsboven) en rundvlees stoven ineen ketel (onderste foto).

Toost

Bijzonder onderdeel van de dag was de opening van de nieuwe potstal en melkput. De twee oudste dames in het gezelschap, de tante van de boer (90 jaar geleden geboren op de boerderij) en de moeder van de boer (40 jaar gewerkt op de boerderij), onthulde een bord op de gevel van de nieuwbouw. Daarna was het tijd om samen aan tafel te gaan. Toepasselijk gezeten op hooibalen, was er natuurlijk een biologische menu samengesteld met producten van De Beekhoeve. De toost die werd uitgebracht zal iedereen nog lang heugen. Koos en Monique: "We kijken terug op een onvergetelijk feest waar de boerderij zeker de volgende 100 jaar mee in kan gaan."


De gezamenlijke maaltijd.


Rondleiding.

Voor meer informatie: www.beekhoeve.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.