
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Gerestaureerde kassen van Eyckenstein geopend
De moestuin van Eyckenstein heeft twee monumentale kassen, eind 19e eeuw gebouwd, die nog steeds worden gebruikt, tegenwoordig door biologische Tuinderij Eyckenstein van Luuk Schouten.
De grote of druivenkas huisvest nog steeds honderd jaar oude ranken van de soort; Frankenthaler. De kleine kas is van oorsprong een Orchideeënkas met gebogen ramen. De kassen waren al jaren in slechte staat. Het was bij storm te gevaarlijk geworden om in de kassen te komen vanwege mogelijk vallend glas. Dit jaar kon de lang gekoesterde restauratiewens in vervulling gaan. Beide kassen hebben een zeer grondige restauratie ondergaan. En zijn vanaf de grond opnieuw opgebouwd zoveel mogelijk met de oude materialen. Alles is uit elkaar gehaald en gerestaureerd. Ze staan er weer stralend bij.
Royale bijdragen van de Provincie Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, RABO Streekfonds, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Mens en zijn Natuur, Stichting Pelgrimshoeve en particuliere giften via de stichting Vrienden van Eyckenstein maakten de restauratie mogelijk. De Stichting Vrienden van Eyckenstein ondersteund de eigenaar bij het werven van fondsen en vrienden om zo het kostbare beheer en behoud van het landgoed mogelijk te maken. U kunt ook een bijdrage leveren aan dit prachtige landgoed. Klik hier voor meer informatie daarover.
De kassen zijn tijdens openingstijden van Tuinderij Eyckenstein te bezoeken. Op woensdagmiddag en zaterdag wordt de oogst verkocht in de kraam bij de poort. Dit seizoen nog tot en met 18 oktober.
Voor meer informatie: www.landgoedgroenten.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation