Plannen voor biologische buurtsuper in Venlo

Culinair organisatiebureau Qucina vindt het na de Boerenmarkt tijd voor een vaste plek voor biologische en lokale producten in Venlo. Daarom zijn ze van plan om een eigentijdse buurtsuper te openen, waar men terecht kan voor biologische, lokale en duurzame boodschappen.

'Foodies' Tom Sprengers en Cyrella Beckers startten twee jaar geleden met culinair organisatiebureau Qucina. "We liepen er steeds weer tegenaan dat biologische en duurzame producten in Venlo slecht verkrijgbaar zijn. In een stad die duurzaamheid en smaak hoog in het vaandel heeft nota bene. In plaats van wachten, besloten we zelf het heft in handen te nemen. We hebben ruim een half jaar gewerkt aan een vernieuwend bedrijfsplan en staan te popelen om aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren hebben we veel mensen ontmoet die net als ons waarde hechten aan goede producten. En al heel wat mensen hebben aangegeven ons plan te gaan steunen met crowdfunding."

Gerust hart

"Bij Qucina's Buurtsuper kun je straks terecht voor heel veel biologische en lokale producten. Groente, fruit, brood, zuivel, vlees(vervangers), kruidenierswaren, duurzame schoonmaakartikelen en nog veel meer. Een breed assortiment van producten die je met een gerust hart in je winkelkar kunt leggen. Vanuit ons culinaire hart gaan wij ook verse maaltijden verkopen. En je kunt straks je eigen salade samenstellen in de Saladebar."

Centrale locatie

De verwachting is, afhankelijk van de crowdfunding, dat de winkel dit jaar nog opent. Beoogde locatie voor de Buurtsuper is Roermondsestraat 80 in Venlo. "Dit is een centrale plek en vlakbij het centrum. Bovendien goed te bereiken te voet, met de fiets en auto."

Voor meer informatie: www.qucina.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.