Journalist Wouter Klootwijk vraagt zich op Foodlog af waarom de biologische spaghetti bij de Lidl goedkoper is dan de reguliere. Hij ontdekte dat er 500 gram spaghetti voor 90 cent in het schap lag, evenals 500 gram spaghetti voor 1 euro. "Een verschil van 10 procent dus. Eén van de twee is biologisch. En dus? Nee. Stop de persen. De omgekeerde wereld is begonnen. De gewone, die gangbaar wordt genoemd, is duurder dan de biologische. Een sensationele doorbraak. Ja toch?"
Hij erkent wel dat er iets af te dingen is op dit nieuws. De 10 cent duurdere spaghetti is namelijk gemaakt met scharreleieren en in de biologische is geen ei verwerkt. Dit is pasta van alleen 'harde' tarwe.
Klik hier voor het hele artikel. De journalist vraagt ook om extra uitleg.
Bron: Foodlog

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-23 Oekraïense bio-sector verkeert in zeer zwaar weer
- 2022-06-22 Nieuw: Vegan chocoladefudge en dropfudge
- 2022-06-15 Nieuwe popcornvariant Moonpop: Salted Caramel
- 2022-06-14 Dadel treats nieuwkomer in tussendoortjesschap
- 2022-06-14 Heerlijkheid Mariënwaerdt nieuw bij online bio-groothandel Amanvida
- 2022-06-13 Afrika herontdekt eigen graan
- 2022-06-02 Duitse eiwitrepen nu bij Albert Heijn
- 2022-05-31 Nieuw: Saltsidis biologsiche Cretan Gold Olijfolie extra vierge
- 2022-05-31 Dominique klom op van inpakker tot teamleider: "Ik was toe aan een uitdaging"
- 2022-05-25 Clearspring voegt trio biologische tahini's toe aan aanbod
- 2022-05-25 Nieuw: Salterra biologische Dukkah met zeewier
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai
- 2022-04-28 Zeilend vrachtschip Tres Hombres lost bio-cacao in Amsterdam
- 2022-04-26 Uitgekeken op snacks ontwikkelde Marco een biologische bananenreep
- 2022-04-25 Nieuw: Notenmeel van Nice & Nuts
- 2022-04-22 Twee nieuwe repen met 'gezeilde cacao'