Riseria Provera koos vol overtuiging voor biologisch

Italiaanse rijst van De Nieuwe Band

De meeste rijst van De Nieuwe Band komt uit Italië. En dan gaat het niet alleen om de risotto, die typische Italiaans is, maar ook om soorten als rode rijst, snelkookrijst en zilvervliesrijst. De Italiaanse rijst komt uit de Po-vlakte (Noord-Italië). De Nieuwe Band heeft een portret gemaakt over rijstproducent Riseria Provera.


Rechtsboven Giancarla en Giovanni Provera.

Allard ten Dam, medeoprichter van De Nieuwe Band en verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen, kwam zo'n vijftien jaar geleden voor het eerst in contact met familiebedrijf Riseria Provera. Het viel hem tijdens een eerste bezoek in 2000 vooral op dat Provera hart voor biologisch en voor kwaliteit heeft. Allard: "Riseria Provera ademt van top tot teen kwaliteit uit. Giovanni Provera heeft zelf allerlei machines ontworpen om de kwaliteit te bewaken. Op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, de smaak, het uiterlijk – alles! En hij is voortdurend bezig om die kwaliteit nog verder te verbeteren. Ook waren Giovanni en Giancarla tijdens mijn bezoek bereid om èlke vraag die ik oprecht had te beantwoorden. Een enorm verschil met het andere bedrijf dat ik toen bezocht."


Kwaliteitscontrole bij Riseria Provera.

Provera koos er in de jaren tachtig voor om over te stappen op biologische rijstteelt. "Bij niet-biologische rijstteelt wordt namelijk erg veel gespoten. Door het vochtige klimaat worden er veel pesticiden zoals antischimmel-middelen gebruikt. Dit kan op korte termijn positief lijken voor de rijstteelt, maar slaat al snel door naar de andere kant. Het werd Giovanni en Giancarla al snel duidelijk dat de bodem en het waterleven daardoor kapot gaan en de keuze voor biologisch werd toen vol overtuiging gemaakt."

Klik hier om het complete portret over Riseria Provera.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.