
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Riseria Provera koos vol overtuiging voor biologisch
Italiaanse rijst van De Nieuwe Band
Rechtsboven Giancarla en Giovanni Provera.
Allard ten Dam, medeoprichter van De Nieuwe Band en verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen, kwam zo'n vijftien jaar geleden voor het eerst in contact met familiebedrijf Riseria Provera. Het viel hem tijdens een eerste bezoek in 2000 vooral op dat Provera hart voor biologisch en voor kwaliteit heeft. Allard: "Riseria Provera ademt van top tot teen kwaliteit uit. Giovanni Provera heeft zelf allerlei machines ontworpen om de kwaliteit te bewaken. Op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, de smaak, het uiterlijk – alles! En hij is voortdurend bezig om die kwaliteit nog verder te verbeteren. Ook waren Giovanni en Giancarla tijdens mijn bezoek bereid om èlke vraag die ik oprecht had te beantwoorden. Een enorm verschil met het andere bedrijf dat ik toen bezocht."
Kwaliteitscontrole bij Riseria Provera.
Provera koos er in de jaren tachtig voor om over te stappen op biologische rijstteelt. "Bij niet-biologische rijstteelt wordt namelijk erg veel gespoten. Door het vochtige klimaat worden er veel pesticiden zoals antischimmel-middelen gebruikt. Dit kan op korte termijn positief lijken voor de rijstteelt, maar slaat al snel door naar de andere kant. Het werd Giovanni en Giancarla al snel duidelijk dat de bodem en het waterleven daardoor kapot gaan en de keuze voor biologisch werd toen vol overtuiging gemaakt."
Klik hier om het complete portret over Riseria Provera.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- 2023-05-30 Waitrose lanceert eerste eigen merk Fairtrade biologische kokosolie in het Verenigd Koninkrijk
- 2023-05-26 Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- 2023-05-24 Brits chocolademerk maakt comeback op de Europese markt
- 2023-05-19 Biologische teelt in crisis, maar consumptie richt zich wel op milieuvriendelijke alternatieven
- 2023-05-09 Demeter-honing maakt rentree op Nederlandse markt
- 2023-05-09 EU en Tradin Organic stimuleren regeneratieve biologische cacaoproductie in Sierra Leone
- 2023-05-04 Nieuwe biologische soepen in wereldse smaken
- 2023-04-20 Zeilschip de Tres Hombres levert 12 ton biologische Trinitario cacaobonen af in Amsterdam
- 2023-04-13 Alnatura nieuw in de Nederlandse winkelschappen
- 2023-04-05 Paastrends: Halve eitjes en paaseitabletten
- 2023-03-31 Nieuw: hagelslag voor in het zelftapsysteem
- 2023-03-29 Fairtrade bio-chocolademerk in nieuw jasje en nu ook Praliné blocs
- 2023-03-24 "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"