Branchevereniging voor biologische gewasbescherming in land- en tuinbouw

Piet Boonekamp nieuwe voorzitter Artemis

Dr. Piet Boonekamp is gekozen tot nieuwe voorzitter van Artemis, de branche- en belangenorganisatie voor de biologische gewasbescherming in de land- en tuinbouw. De Algemene Ledenvergadering heeft dr. P.M. (Piet) Boonekamp tot opvolger van dr.ir. N. (Nico) van Steekelenburg benoemd.

Met zijn bestuurservaring ziet Piet Boonekamp het als een uitdaging om leiding te mogen geven aan dé belangenorganisatie voor 'groene' gewasbescherming. Piet Boonekamp: "Vanuit mijn onderzoeknetwerk heb ik jarenlang gestimuleerd dat nieuwe 'groene' middelen op de onderzoekagenda kwamen als sleutelonderdeel van geïntegreerde gewasbescherming. Ik vind het prachtig om er nu via Artemis aan bij te dragen dat nieuwe groene middelen daadwerkelijk op de markt komen."


Oud-voorzitter Nico van Steekelenburg draagt de voorzittershamer over aan Piet Boonekamp (rechts).

Van 2007 tot 2015 heeft Nico van Steekelenburg zich als voorzitter actief ingezet om het belang van 'groene' gewasbescherming te benadrukken en Artemis te vertegenwoordigen in de organisaties waarin Artemis zitting heeft. In de afgelopen periode is de aandacht voor het inzetten van natuurlijke vijanden verbreed met die van het toepassen van andere biologische middelen. Het gebruik van biologie in een geïntegreerd gewasbeschermingssysteem zal een steeds belangrijkere plaats gaan innemen. Nico van Steekelenburg: "Groene gewasbescherming is de toekomst."

Piet Boonekamp is tot begin 2016 ook nog werkzaam als Manager Business Unit 'Biointeractions & Plant Health' bij Plant Research International, onderdeel van Wageningen University & Research Centre. Daarnaast is de heer Boonekamp actief binnen het European Federation for Plant Pathology, waar hij de functie van vice-president vervult, is hij actief in diverse Europese onderzoeknetwerken als ENDURE en C-IPM, en is hij President van de Royal Netherlands Society of Plant Pathology (KNPV).

Voor meer informatie: www.artemisnatuurlijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven