Wethouder Alex Mink overhandigt humusbox aan Natuurcentrum Arnhem

Tijdens de Dag van de Bodembeleving op 6 september in Park Sonsbeek, bood wethouder Alex Mink een humusbox aan aan het Natuurcentrum Arnhem. De humusbox is een educatieve box voor kinderen, waarmee ze leren over ecologisch tuinieren, koken en de bodem. Het Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor natuureducatie aan kinderen.


Links Jonathan Karpathios en de wethouder. Rechts het bewaarblik voor de humusbox. Foto's: Nadine Klingen.

De wethouder nam de humusbox in ontvangst van de bekende kok Jonathan Karpathios. Karpathios kookt uitsluitend met biologisch geteelde, lokale producten en zet zich in om bewustwording te creëren over het belang van bewust bodemgebruik om gezond en lekker voedsel te kunnen verbouwen.De Dag van de Bodembeleving vond plaats bij het Bezoekerscentrum Sonsbeek en het Watermuseum. Het uitgebreide programma liet bezoekers de bodem zien, ervaren en erover leren. Bezoekers maakten een blote voetenwandeling en een wormenhotel, gingen aan de slag met de rivierstroomtafel, er waren workshops van Gevoel voor Humus en kok Jonathan Karpathios, de film Bodemboeren en voorstellingen van De Zandtekenaar.De Dag van de Bodembeleving is geïnitieerd door het Initiatief Bewustbodemgebruik in het kader van het Internationale Jaar van de Bodem en is tot stand gekomen door samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Groen Arnhem, IVN, VKB, het Watermuseum en de Molenplaats.Met de aankoop van de Humusbox steun je de Stichting Down2Earth en de Campagne Help Humus. Met de campagne wil Down2Earth de consument bewust maken van de slechte bodemgesteldheid in Nederland en hoe hij hier zelf verandering in kan brengen: 'Eet de grond Gezond'. Door aankoop van voedsel bij boeren die hun bodem goed verzorgen, help je mee de bodem, het voedsel en jezelf en je naasten gezond te maken.

Op www.helphumus.nu kan men de petitie tekenen voor Help Humus.

Voor meer informatie: www.bewustbodemgebruik.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.