Tom van Otterloo wil gaan bakken met eigen zonne-energie

Bakkerij Tom van Otterloo gaat verder verduurzamen met zonnepanelen op zijn dak. Er worden 128 panelen geplaatst wat voldoende is voor ongeveer 9 huishoudens aan energie. De bakkerij heeft zich aangesloten bij de Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). REIJE staat aan de wieg van een lokale, schone en betaalbare energiehuishouding. Zij wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Door deelname aan het crowdfundproject kunnen geïnteresseerden de bakker helpen bij de omschakeling naar zonne-energie. En als extra voordeel ontvangen investeerders korting op producten bij duurzame winkels in de gemeenten Arnhem en Rheden.

Tom van Otterloo bakt onder meer Halls desem volkoren. Halls desem volkoren is gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorpje Hall. De tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls desem volkoren wordt voor 100% bereid met biologische grondstoffen en is een erkend (veluws) streekproduct. Het Halls desem volkoren is een erkend (veluws) streekproduct en uitgeroepen tot het Beste Brood van Nederland door NieuwVers.

Klik hier voor meer informatie over de (biologische) broden die Tom van Otterloo bakt en hier voor meer informatie over de campagne.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.