Oogstfeest 2015 op de Stadsboerderij: 19 september

Op de Stadsboerderij in Almere is de oogsttijd begonnen. Het graan, de uien en de erwten zijn al van het land. De pompoenen, bietjes, maïs en witte kool zijn nog volop aan de groei; Het is tijd voor het jaarlijkse Oogstfeest. Op zaterdag 19 september is het zover. Van 9:30-15:00 uur kan iedereen meegenieten van de oogst en van al het lekkers wat je daarvan kunt maken. Van jam tot hamburgers, van vruchtensap tot pompoensoep. Cuisine Culinaire kookt met producten van de Stadsboerderij. Ze pakt uit met onder andere bietencarpaccio en gegrilld sukadestuk; terwijl u proeft, kunt u de bereiding zien en de koks uithoren over hun kookunsten.

Op de Boerenmarkt kunt u boodschappen doen voor weer een hele week gezond en lekker eten. Ter gelegenheid van het Oogstfeest zijn er proeverijen, kunt u kiezen uit meer dan 10 verschillende pompoensoorten, kunt u zien hoe vers appelsap wordt geperst en vertelt de slager u alles over eerlijk vlees.Verse vrije kip, een goede wijn uit de polder of van iets verder weg, de mooiste kleurrijke groenten, unieke geitenkaas, jam van kornoelje of mirabellen, het wordt u aangeboden door de boeren en boerinnen die het zelf geteeld hebben en er dus alles over kunnen vertellen. Ook de bierbrouwer en de Keuken van het Ongewenste Dier geven hun geheimen prijs.

Cultuur mag niet ontbreken op het Oogstfeest. Er is live muziek, en dit jaar is er een bijzondere muziekvoorstelling van Stadseinder... in de koeienstal. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via www.corrosia.nl en aan de staldeur.

Ook kinderen kunnen volop de oogst meebeleven tijdens het Oogstfeest. De crêpes-bakker heeft zijn kraam uitgebreid met een dorsvloer, een zeeftafel en een graanmolen. Hier moet je werken voor je pannenkoek. Broodjes bakken, appelmoes maken en hazelnootpasta maken van zelf geraapte nootjes, koeienpraatjes luisteren en de grote landbouwmachines van dichtbij bekijken: tijdens het Oogsfeest ben je zelf boer, bakker en kok tegelijk. Luister naar de prachtige verhalen van de imker en maak een rondje door de kruidentuin. Kijk mee hoe zuurkool wordt gemaakt, en hoe de appeltjes groeien. Beleef het allemaal op het Oogstfeest. Toegang is gratis.

Voor meer informatie: www.stadsboerderijalmere.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.