Beursvloer eerste editie PuurFair volgeboekt

PuurFair, dé beurs voor duurzame inspiratie op 19 en 20 september in Amsterdam, is volledig volgeboekt met duurzame ondernemingen. Op de themapleinen wonen, energie, vrijetijd, lifestyle, voeding en mobiliteit proeven bezoekers de toekomst. Van zwamkroket tot hennep kleding, van bamboe fiets tot strobouw: de beurs is van alle markten thuis.

Naast de tientallen stands met eerlijke producten zijn er workshops, lezingen, films en excursies. Wat te denken van een cursus raamtuinieren, de film Bodemboeren of een rondleiding op de groene cleantech playground De Ceuvel? Op en vanaf Undercurrent, een op het IJ drijvende hal met filmzaal, gaat het allemaal gebeuren.


De beurslocatie, Undercurrent.

Grootste

De beurs is de grootste in zijn soort in de Benelux. Het concept van een thema overstijgende duurzaamheidsbeurs komt overwaaien uit België. Initiatiefnemer Tjitske Ypma: "Veel mensen zijn zoekend naar hoe het anders kan: minder vlees eten, schone kleren kopen en mindfull je vrije tijd doorbrengen. Het kan anders, en het hoeft niet eens duur te zijn. Zo laat Repaircafé Nederland zien dat kapotte spullen gemakkelijk een tweede leven kunnen krijgen, en Natuurkampeerterreinen wat een prachtplekjes je in Nederland kunt vinden."

Bezoekers in de spotlight

Organisaties als Milieudefensie, Greenpeace, Gezondheidsgoeroe en Fawaka Nederland zijn aanwezig met hun boodschap, of om de bezoekers te interviewen. "We zijn benieuwd hoe de change makers van Nederland over duurzaamheid denken, en zullen dat aan hen vragen", zegt Debra Schrader van Fawaka Nederland. Gezondheidsgoeroe komt met een cameraploeg, op zoek naar de laatste nieuwtjes op het gebied van gezondheid.

Kaartjes voor deze editie kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.puurfair.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven