Andy Whelan, Freeman Herbs (Canada):

"Zo'n 90% van kruiden die we verkopen is biologisch"

"Uiteindelijk zullen alle kruiden die veel in de keuken gebruikt worden biologisch verkrijgbaar zijn", zegt Andy Whelan van het Canadese Freeman Herbs. "Consumenten zijn zich steeds bewuster van gezondheidsvoordelen en willen graag de garantie dat er geen schadelijke gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt op de kruiden waarmee ze koken."

Supermarkten vs. tuincentra

Freeman Herbs worden via twee kanalen verkocht: in supermarkten en tuincentra. "Zo'n 90% van de kruiden die we verkopen is biologisch gecertificeerd", zegt Andy. "Onder thuiskwekers worden biologische kruiden steeds populairder, maar deze ontwikkeling verliep langzamer, omdat organische tuinaarde en tuinvoeding pas een aantal jaar geleden op de markt kwamen. We zien dat de verkoop van biologische kruidenplanten in tuincentra aantrekt nu deze hulpmiddelen beter verkrijgbaar zijn."Vraag gedurende het hele jaar

"Voorheen was de consumptie van kruiden vooral sterk in het voorjaar en de zomer", vertelt Andy. Inmiddels is de vraag het hele jaar sterk. Basilicum is het populairste keukenkruid en vertegenwoordigt 60-75% van de verkoop. Het was de eerste kruidensoort, die op de markt kwam en ook het soort dat de consument het best kent. Andere populaire kruiden zijn rozemarijn, munt, koriander, dille, rucola, peterselie, salie en tijm. Het assortiment van Freeman Herbs bestaat volledige uit levende kruidenplanten in potten.

Voor meer informatie:

Andy Whelan
Freeman Herbs
Tel: (+1) 905-563-8890

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.