Boerenbeleving bij De Kromme Lepel: 27 september

Een dag op het erf bij de bio-dynamische boer

Bio-dynamische tuinderij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom organiseert op 27 september aanstaande een heerlijke Boerenbeleving op hun erf, met picknick, workshops, rondleidingen, muziek en films. Dit alles om meer naamsbekendheid te geven aan de bio-dynamische landbouw in het algemeen en Stichting Grondbeheer in het bijzonder. De dag begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Entree 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar half geld.

In een huifkar zal men het erf van Peet en Elza oprijden, daar aangekomen kan men met vrienden en familie een fijn plekje uitzoeken om te picknicken. Men mag de eigen lunch meenemen, maar er is ook soep en brood te koop bij de boerderij. Gedurende de dag worden er rondleidingen op het bedrijf gegeven, kan men deelnemen aan diverse workshops waaronder oogsten met Peet, voedingsadvies door een natuurvoedingskundige, voederpotjes en bijenhotels maken en inspirerende filmpjes bekijken over innovatieve boeren in binnen- en buitenland. De dag zal worden afgesloten door samen het wintergraan in te zaaien. Iedereen mag met zijn blote handen het tarwezaad in de vruchtbare bodem strooien. Volgens Peet is deze directe verbondenheid met de aarde, de oorsprong van ons voedsel, een bijzondere ervaring die iedereen een keer moet meemaken.


Peet geeft een rondleiding.

Tuinderij De Kromme Lepel van Peet en Elza de Krom is een bio-dynamisch bedrijf; een landbouwvorm waar in Nederland slechts 129 boerenbedrijven toe behoren. Boeren die op deze manier werken, investeren jaren om hun landbouw-grond op natuurlijke wijze gezond en vitaal te maken en dat ook zo te houden, zonder enige vorm van kunstmatige bemesting. Het goede doel waar de opbrengst van de Boerenbeleving naar toe gaat, Stichting Grondbeheer, heeft alles met gezonde grond te maken. Door landbouwgrond van boeren aan te kopen, te beheren en te verpachten aan bio-dynamische boeren stellen zij de toekomst veilig voor deze vorm van landbouw.

Wanneer: zondag 27 september 2015, van 10:00-16:00 uur.
Waar: Laageinde 20, Bergen op Zoom.
Deelname: 10 euro/volwassene, 5 euro/kind.
Eten & Drinken: Koffie, thee, ranja gratis. Soep en brood ter plekke te koop, zelf meenemen mag natuurlijk ook.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.