Puur Couleur geopend

In 2005 begon Janke de Boer de eerste 'biologische kapsalon' in Friesland onder de naam Janke's Hairstyle. Na tien jaar gaat zij verder onder de naam Puur Couleur op haar nieuwe locatie aan de Woudweg 7 in Noardburgum/Quatrebras, zo meldt RTV Noordoost-Friesland.

De salon is geen doorsnee salon. Alles is geheel in harmonie met de natuur. Hier wordt alleen gewerkt met natuurlijke producten, haarkleuringen van planten en kruiden zoals onder andere kamille, hibiscus, ginseng. Niet alleen de haarverf is biologisch, maar ook de haarborstels, shampoos, de make-up, zelfs het kopje koffie en thee wat geschonken wordt is biologisch en fairtrade. Alles is gemaakt van duurzame, eerlijke materialen. Het straalt rust en warmte uit. Hier wordt aandacht en zorg aan de persoon in de kappersstoel besteed. Inspiratie wordt gehaald uit het buitenland. In tegenstelling tot de westerse landen, leeft men in de Oosterse en Aziatische landen dichter bij de natuur.

De salon is zeer geschikt voor mensen die duurzaam, eerlijk, ecologisch en biologisch belangrijk vinden, maar in het bijzonder geschikt voor mensen met een allergie, eczeem, gevoelige hoofdhuid, fijn haar. Na chemo en bij zwangerschap mag ook niet chemisch gekleurd worden, maar kun je wel terecht bij Puur Couleur voor een mooie en gezonde haarkleur.

"Het wordt tijd om mensen meer bewust te maken van de nadelige gevolgen van het gebruik van bepaalde chemische stoffen", vindt Janke. Het idee voor deze salon kwam toen eigenaresse Janke allergisch bleek te zijn voor chemische stoffen. Volgens de dermatoloog kon zij het vak als kapster niet meer uitoefenen. Maar ze dacht er moet toch een alternatief voor zijn? Dit was voor haar de drijfveer om een biologische kapsalon op te zetten en nu na tien jaar het moment om uit te breiden.

Naast haarverzorging kan men bij Puur Couleur nu ook terecht voor lichaam- en gezichtsverzorgingsproducten. Ook zijn er sieraden van edelsteen te verkrijgen. Edelsteen heeft een heilzame werking op het lichaam.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: RTV Noordoost-Friesland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.