"Kennis is het meest waardevol in een winkel als dit"

Broodafdeling trekt klanten naar De Nieuwe Weg

Tholen - Volgend jaar bestaat de Groningse natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg 35 jaar. De winkel is sinds november 2013 gevestigd aan de Nieuweweg 5. "Daarmee zijn we weer terug aan de zuidzijde van de Nieuweweg, waar het in 1981 allemaal begon", vertelt medewerkster Sandra Roos-Kuiper. Het oorspronkelijke vestigingsadres was nummer 15 en in 1991 is de winkel naar de overkant verhuisd, naar nummer 20. De huidige eigenaar, Jacob de Vries, staat sinds 1989 aan de leiding van de winkel. Hij veranderde de rechtsvorm toen van een eenmanszaak in een stichting, maar sinds de verhuizing in 2013 is de winkel geen stichting meer.Sandra is vier jaar geleden als vrijwilliger begonnen en na de laatste verhuizing is ze officieel in dienst gekomen. Ze is met Jacob één van de twee betaalde medewerkers in dienst van de winkel. Verder werken er diverse vrijwilligers, die werkervaring en sociale contacten op kunnen doen bij De Nieuwe Weg. Sandra: "Het bijzondere is dat ik helemaal niet 'bio minded' was voordat ik hier begon. Mijn vriend werkte hier als vrijwilliger, zo ben ik met de natuurvoedingsbranche in aanraking gekomen. Zelf ben ik altijd in de horeca actief geweest."Inmiddels heeft ze al veel geleerd over de biologische sector. Ook vanwege de opleiding die ze volgt: "Ik volg de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur bij Sonnevelt Opleidingen. Kennis is het meest waardevol, zeker in een winkel als dit. Je moet de klant kunnen vertellen wat het is. De meeste vragen van klanten gaan over de ingrediënten van de producten en hoe ze iets het beste kunnen bereiden." Ze heeft haar eigen eetpatroon inmiddels ook al aangepast: "Ik eet zelf bijvoorbeeld geen gerafinneerde suikers meer. Daar heb ik heel veel baat bij."


Linksboven kunnen klanten zelf hun bakjes met olijven vullen. Linksonder bakken met onder meer couscous, boekweit, meel en rijst. Rechts Sandra, in de leeshoek.

De favoriete afdelingen van Sandra zijn de groenten- en de broodafdeling. "Op de broodafdeling bieden we veel verschillende soorten brood aan. Het is een hele uitdaging om ze allemaal uit elkaar te houden, maar dit heb ik hier en daar zelfs beter onder de knie dan Jacob. We hebben in Natuurdesembakkerij De Terp een hele goede bakker die super lekker brood aan ons levert. Daar komen mensen echt speciaal voor naar onze winkel."


Links bakker Leo Heijne van bakkerij de Terp (die komend jaar met pensioen gaat) en rechts Jacob de Vries.

De Nieuwe Weg maakt dus geen deel uit van een keten, wat volgens Sandra zeker voordelen biedt. "Het grootste voordeel is dat we zelf kunnen bepalen welke producten bij ons in het schap komen. We werken veel samen met De Nieuwe Band en Natudis. En voor onze AGF en zuivel doen we zaken met De Zaai-Ster." Tot het assortiment behoren ongeveer 2.500 biologische producten. Het overgrote deel van het assortiment bestaat uit voedingsproducten. "Hier kiezen we bewust voor." Volgens Sandra stijgt met name de vraag naar havermout heel snel. "Groenten worden in totaal het meest verkocht. Speltbrood gaat ook heel goed, evenals de zuivelproducten."


Links het oude gevelbord van De Nieuwe Weg.


De kleurrijke AGF-afdeling.

Voor meer informatie:

Jacob de Vries en Sandra Roos-Kuiper
De Nieuwe Weg
Nieuweweg 5
9711 TA Groningen
050 3181976
info@denieuweweg.nu
www.denieuweweg.nu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven