8x meer dan verwacht

"Drie biljoen bomen op aarde"

Naar schatting zijn er op Aarde drie biljoen bomen te vinden. Dat zijn 420 bomen per persoon. Dit blijkt uit nieuwe berekeningen van onderzoekers van de Yale University. Dit aantal ligt acht keer hoger dan verwacht, een eerdere schatting bedroeg namelijk 400 miljard bomen.

De studie van wetenschapper Thomas Crowther kan als basis dienen voor verdere onderzoeken naar flora, fauna en klimaatverandering. Bomen spelen een belangrijke rol in het klimaat, omdat de bomen de lucht zuiveren, doordat ze koolstofdioxide uit de atmosfeer opnemen.De wetenschapper waarschuwt er wel voor dat deze nieuwe berekening niet per se betekent dat het klimaat er beter voor staat. "We hebben hiermee niet een heleboel nieuwe bomen gevonden, daarmee is het geen goed of slechts nieuws. We beschrijven slechts de staat van de bossen in de wereld", aldus de wetenschapper woensdag tegen de BBC. De meeste bomen komen voor in de tropen en subtropen. Uit de studie blijkt dat het aantal bomen afneemt. Er worden jaarlijks meer bomen gekapt dan teruggeplant.

Klik hier
voor het volledige artikel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.