Utrechts Landschap verkoopt vleespakketten van Gallowayrunderen

Utrechts Landschap houdt dit najaar een actie waarin zij tegen een aantrekkelijk tarief biologische vleespakketten verkoopt van Gallowayrunderen die in haar eigen natuurgebieden grazen. Het vlees kan online besteld worden en tijdens drie zaterdagen in november worden opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan de mooie natuur, waar de runderen een nuttige rol in spelen.

100% biologisch

Het vlees van de Gallowayrunderen is zo biologisch als maar kan en gegarandeerd medicijnvrij. Utrechts Landschap dient namelijk nooit medicatie toe. Het vlees is heerlijk: gemarmerd, dus met kleine vetadertjes erdoor. Die geven de bijzondere smaak aan het vlees van een Galloway, die in de vrije natuur een goed leven heeft gehad.

De Galloways geven de natuurgebieden van Utrechts Landschap een eigen dynamiek en dragen bij aan natuurontwikkeling. De kudde groeit ieder jaar en om een gezonde groep dieren te houden, die niet te groot is voor het gebied, moeten er af en toe dieren uit de kudde gehaald worden. Het vlees wordt verkocht. Utrechts Landschap doet dat dit jaar voor het eerst zelfs rechtstreeks aan de klant via een speciale herfstactie.Verkoop

Er zijn verschillende vleespakketten online te koop. Al het vlees wordt ingevroren in porties van 250- 300 gram geleverd. De afhaaldagen zijn zaterdag 7 november (Blauwe Kamer, Wageningen), 14 november ('t Winkeltje van Oostbroek, De Bilt), en 28 november (Koetshuis Stoutenburg, bij Leusden/Amersfoort).
Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en cultuur in provincie Utrecht. De stichting is in 1927 opgericht en viert in 2017 haar negentigjarig bestaan. Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan en beheert ze voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk vrij toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en lekker dicht bij huis. Daarnaast heeft de stichting belangrijk monumentaal erfgoed onder haar hoede, zoals landgoederen, 23 molens en Kasteel Loenersloot. Het beschermen van natuur en cultuur kost geld en is mede mogelijk dankzij 22.000 Beschermers; donateurs die het Utrechtse landschap een warm hart toedragen.

Voor meer informatie: www.utrechtslandschap.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.