Veldkeuken brengt kookboek uit

Het wordt zo vaak gevraagd: "Wanneer komt er een kookboek van de Veldkeuken?" Jaren terug zijn ze er bij de Veldkeuken mee begonnen. Femke de Winter heeft het kookboekproject op zich genomen, met resultaat: een boek vol prachtige foto's, authentieke Veldkeukenrecepten en wetenswaardigheden over de herkomst van al die biologische streekproducten. Daarnaast gaat een belangrijk deel van het boek over broodbakken. Kortom, een boek vol gouden tips om thuis zelf mee aan de slag te gaan.Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.

Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In de Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze ook zelf thuis kunt bereiden. Laat je inspireren door meer dan zeventig recepten. Van verleidelijke taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeuken-broden.


Jeannette van Mullem van Puur! uit eten was uitgenodigd voor de boekpresentatie bij het begin dit jaar vernieuwde restaurant op Landgoed Amelisweerd. De trotse eigenaren Juliëtte Borggreve en René van der Veer presenteerden het boek samen met Femke de Winter-Went, de schrijfster en fotografe van het boek en al jarenlang gepassioneerd kok bij de Veldkeuken.

Auteur: Femke de Winter Went, met René van der Veer
Fotografie: Femke de Winter
Uitgever: Vrije Uitgevers, de Veldkeuken
Aantal pagina's: 256 pagina's

Klik hier om het boek te bestellen en hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.