Het wordt zo vaak gevraagd: "Wanneer komt er een kookboek van de Veldkeuken?" Jaren terug zijn ze er bij de Veldkeuken mee begonnen. Femke de Winter heeft het kookboekproject op zich genomen, met resultaat: een boek vol prachtige foto's, authentieke Veldkeukenrecepten en wetenswaardigheden over de herkomst van al die biologische streekproducten. Daarnaast gaat een belangrijk deel van het boek over broodbakken. Kortom, een boek vol gouden tips om thuis zelf mee aan de slag te gaan.
Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.
Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In de Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze ook zelf thuis kunt bereiden. Laat je inspireren door meer dan zeventig recepten. Van verleidelijke taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeuken-broden.
Jeannette van Mullem van Puur! uit eten was uitgenodigd voor de boekpresentatie bij het begin dit jaar vernieuwde restaurant op Landgoed Amelisweerd. De trotse eigenaren Juliëtte Borggreve en René van der Veer presenteerden het boek samen met Femke de Winter-Went, de schrijfster en fotografe van het boek en al jarenlang gepassioneerd kok bij de Veldkeuken.
Auteur: Femke de Winter Went, met René van der Veer
Fotografie: Femke de Winter
Uitgever: Vrije Uitgevers, de Veldkeuken
Aantal pagina's: 256 pagina's
Klik hier om het boek te bestellen en hier voor meer informatie.

Abonneren
Vacatures
- Business Development Manager – Frozen Fruits
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis