"Kan snel ongedaan gemaakt worden"

Skal: pluimveehouder opgeschort

In augustus heeft Skal Biocontrole een pluimveebedrijf opgeschort omdat het bedrijf onvoldoende kon aantonen dat het voldeed aan het toegestane aantal kippen per vierkante meter staloppervlak. De opschorting kon snel ongedaan gemaakt worden. De pluimveehouder heeft voldoende aangetoond aan de biologische wetgeving te voldoen. Skal en de pluimveehouder zijn nog in gesprek met de ondernemer om te komen tot een structurele oplossing om de bezettingsgraad continu aantoonbaar te maken.

Over het sanctiebeleid

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid. Een ernstige overtreding van de bio-wetgeving leidt tot gedeeltelijke afkeuring. In het geval van het pluimveebedrijf is er sprake van herhaalde afwijkingen die niet werden hersteld. Dit leidt tot opschorting van het bedrijf.

Skal publiceert opschortingen van bedrijven geanonimiseerd op de website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Voor meer informatie: www.skal.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.