Hindoefeest stuwt vraag naar biologisch product

Een stabiele markt is voor veel biologische boeren en telers een zorg in het Indiase Kozhikode, maar de gestegen vraag tijdens het Hindoestaanse feest Onam geeft de boeren en telers weer hoop.Waar enkele collectieven permanente marktkramen openden verspreid over de stad, kozen anderen voor tijdelijke kramen. Ook deze tijdelijke kramen hebben een redelijke winst gemaakt tijdens het feest. "De meeste individuele telers in ons collectief moesten de teelt uitbreiden om aan de vraag te voldoen tijdens de feestperiode", aldus een handelaar. "We weten zeker dat de vraag in de komende jaren verder zal stijgen."

De sector kijkt naar nieuwe mogelijkheden, zoals tunnelteelt voor tomaten en pepers en een uitbreiding van het areaal. "Het is zeker een goed teken dat het vertrouwen van de boeren hersteld", aldus een handelaar die biologische groenten verkoopt.

Bron: www.thehindu.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.