Yeo Valley speurt naar biologische telers

De Britse Yoghurtfabrikant Yeo Valley heeft een nationale 'fruitspeurtocht' gelanceerd om biologische fruittelers op te sporen. Het in Mendip Hills gevestigde Yeo Valley steunt bij voorkeur Britse familiebedrijven maar importeert noodgedwongen veel fruit uit het buitenland.

"Het is ons een doorn in het oog dat we geen biologisch fruit van Britse bodem kunnen vinden," licht Rusga van Yeo Valley toe. "We hebben de afgelopen twee tot drie jaar gezocht maar dat heeft niets opgeleverd."

Het bedrijf heeft nu een fruitspeurtocht gelanceerd en roept telers die geïnteresseerd zijn op om één ton biologisch fruit aan te leveren. "Ook wanneer particulieren een teler kennen, kunnen zij het ons laten weten," vertelt Rusga.

Het aangeleverde fruit zal in nieuwe en 'limited edition' bereidingen verwerkt worden. "We willen onze klanten graag iets nieuws aanbieden en fruit biedt volop mogelijkheden om dat te doen," aldus Rusga.

Yeo Valley wil de strijd aangaan tegen de toenemende import van levensmiddelen en plaatselijke telers ondersteunen.

Bron: telegraph.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.