Seizoen Avondklassen Warmonderhof van start

Annette Harberink over start 'Natuurderij' Keizersrande

Ondernemer Annette Harberink van ‘Natuurderij’ Keizersrande is te gast bij de eerste avondklas van dit seizoen op Warmonderhof, donderdag 3 september om 20.00 uur in de Hofzaal te Dronten. Deze oud-Warmonderhofstudente vertelt over haar inspiraties en tegenslagen en toekomstplannen voor haar boerenbedrijf.

Harberink combineert op Keizersrande veehouderij, akkerbouw, waterbeheer, natuurbeheer en educatie. De ´Natuurderij´ is gevestigd op gronden van het IJssellandschap bij Deventer. Tijdens de avondklas vertelt Harberink hoe haar leven is verlopen sinds ze haar studie afrondde op de Warmonderhof. Na een aantal jaren gewerkt te hebben op diverse boerderijen, is ze sinds vijf jaar ondernemer op Keizersrande. Wat inspireerde haar? Hoe overwon ze tegenslagen? Waar vond ze hulp? Wat staat er nog op ’t verlanglijstje?

Over de Avondklassen

De avondklassen van Warmonderhof Opleidingen (Groenhorst Dronten) zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, economie, voeding en ondernemerschap. De avondklassen zijn toegankelijk voor belangstellenden en voor de eigen studenten. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers.
 
De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof, de Vereniging voor biologisch dynamische landbouw en voeding en Stichting Demeter.
De avondklas wordt gehouden in de Hofzaal van de school, Wisentweg 12.

Collegejaar weer begonnen

Ook de voltijd- en deeltijdopleidingen van Groenhorst Dronten Warmonderhof zijn maandag 31 augustus begonnen met vijftig eerstejaars in de voltijdopleiding. Over twee weken starten ook nog ruim honderd eerstejaars in de deeltijdopleiding. Een van de deeltijdklassen wordt georganiseerd in Amsterdam.

De groei van de school zette de afgelopen jaren gestaag door. Er zijn deze zomer studentenwoningen bijgebouwd om alle voltijdstudenten te kunnen huisvesten.
De deeltijdopleiding is vanaf dit jaar anders van opzet dan voorheen. Er worden in deze tweejarige opleiding keuzedelen aangeboden: Stadslandbouw, Zorglandbouw en Verdieping plant/vee. De Stadslandbouwvariant wordt niet alleen in Dronten, maar ook in Amsterdam aangeboden op de Fruittuin van West, het bedrijf van Wil en Lisan Sturkeboom, die lang in Dronten de Warmonderhof Boomgaard hebben gehad.
De voltijdstudenten wonen op het terrein rondom de school en werken dagelijks op de schoolboerderijen. De deeltijdstudenten lopen elders stage en komen alleen voor de lessen naar Warmonderhof.

Voor Meer informatie: www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.