Berlijnse natuurvoedingswinkel werkt zonder verpakkingen en plastic tassen

Een natuurvoedingswinkel in Berlijn werkt geheel zonder verpakkingen en plastic tassen, en is dus vrij van afval. Original Unverpackt ging verleden jaar van start, en werd opgericht door Sara Wolf en Milena Glimbovski. De twee jonge ondernemers waren op zoek naar een plek waar duurzaam gewinkeld kon worden.
 
Bij Original Unverpackt zijn enkel producten verkrijgbaar in herbruikbare ecologische verpakking. De winkel biedt bijna 350 producten, waaronder biologisch fruit, groente, droge granen en vloeistoffen als shampoo, melk en yoghurt. Shoppers worden aangemoedigd om hun eigen hervulbare verpakkingen mee te brengen, te lenen uit de winkel of tassen van gerecycled papier te gebruiken.Consumenten betalen per gewicht van het product min het gewicht van de verpakking. Een voordeel van deze vorm van winkelen is dat klanten de exacte benodigde hoeveelheid kopen en geen geld uitgeven aan voedsel dat ze toch maar weggooien.
 
De natuurvoedingswinkel kwam tot stand door middel van crowdfunding. De oprichters hopen dat andere retailondernemingen hun voorbeeld gaan volgen.

Bron: www.nextshark.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.