Marktwaarde 2014: 2 mld euro (+7,5%)

Zwitserse vraag groeit sneller dan aanbod

De Zwitserse markt voor biologische producten groeit snel. In 2014 had de totale markt een waarde van 2,207 miljard Zwitserse franc (2,04 miljard euro). Dat was een groei van 7,5% ten opzichte van 2013. Biologische producten hebben een marktaandeel van 7,1%, daarmee staat Zwitserland tweede op de Europese ranglijst van grootste biologisch marktaandeel in Europa. De eerste plek wordt ingenomen door Denemarken.

Het aantal boeren in het Alpenland die biologisch werken steeg in 2014 naar 6387, 95 meer dan in 2013. Ook het areaal breidde uit met 3000 hectare naar 128.961 hectare. Daarmee heeft de biologische landbouw 12,3% van het volledige Zwitserse landbouwareaal in handen.

Ondanks de groei kan de productiezijde de vraag niet bijbenen en worden steeds meer bio-producten geïmporteerd. Het aandeel van de import per productcategorie is wisselend. Van het graan en fruit wordt zo'n 66% geïmporteerd. Voor de andere categorieën zijn de percentages veel lager: van vlees is 100% van Zwitserse origine, voor zuivel is dat 97% en voor groenten 80%.

bron: www.bioaktuell.ch

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.