Vraag in Europa significant toegenomen

Bio-bananenteler Coliman verwacht verdubbeling volume

Bananenteler Coliman verwacht een grote toename van zijn biologische bananenteelt. "De output van het bedrijf zou eind 2016 of begin 2017 bijna verdubbeld moeten zijn", aldus woordvoerder Audee Rios Canobio. "Begin 2016 zal 38% meer volume beschikbaar zijn en de rest met het einde van het jaar", legt Audee uit. Naast Noord-Amerika zijn Europa en Nieuw-Zeeland bestemmingen voor de biologische bananen van Coliman.

In december ontving het bedrijf een certificaat van Fairtrade International voor de teelt en export van biologische bananen. Daarnaast heeft het bedrijf zijn kantoor in Nogales Arizona uitgebreid. "In Nogales hebben we ons salesteam versterkt om onze groei door te zetten. Vanaf 2014 tot nu is de omzet van Nogales met 50% gestegen."
 
Op de middenkorte termijn hoopt Coliman te investeren in een nieuwe grotere faciliteit in Nogales. Het meeste fruit van Coliman wordt via deze locatie geïmporteerd, hoewel het bedrijf ook importeert via San Diego, Laredo, McAllen, in Texas en sinds kort Tacoma in Washington.

Sinds 2012 is de vraag naar de bananen van Coliman significant toegenomen in Europa, met name in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Griekenland en Nederland.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.