"Rammelde aan alle kanten"

Vergunning voor zonnepanelenproject bio-pluimveehouder vernietigd

De vergunning voor het project 'Sunny Eggs' is vernietigd. Hiertoe heeft de Utrechtse rechtbank besloten. Dit betekent dat het project van biologische pluimveehouder Piet Baars waarschijnlijk fikse vertraging zal oplopen. Het Kontakt meldt dat de gemeente Vianen zulk broddelwerk heeft afgeleverd bij de toekenning van een vergunning voor het project 'Sunny Eggs' aan de Autenasekade in Hagestein, dat de Utrechtse rechtbank besloot om de vergunning helemaal te vernietigen.

De biologische pluimveehouder wil op het terrein van zijn bedrijf ruim 21.000 zonnepanelen plaatsen. Twee buren zijn naar de rechtbank gestapt omdat het volgens hen 'een goed project op een verkeerde locatie is'. Zij vrezen voor hun uitzicht en stelden dat zo'n grote oppervlakte aan zonnepanelen zou misstaan in het agrarische landschap.

De rechtbank had eerder al geconstateerd dat de vergunning die Vianen voor het project had verleend aan alle kanten rammelde. In het vonnis van deze week kwam de rechtbank tot de conclusie dat er zo veel aan de procedure mankeerde, dat het geen zin had om de gemeente wat extra tijd te gunnen om de missers te herstellen. Daarom is door de rechters besloten om de vergunning in zijn geheel te vernietigen en de gemeente een half jaar de tijd te geven om haar huiswerk over te doen.

Bron: Het KontaktPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.