Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe H&M-denimkledinglijn van gerecycled katoen

H&M lanceert op 3 september 16 nieuwe denim kledingstukken gemaakt van gerecycled katoen. De nieuwe kledingstukken zijn allemaal gemaakt van gerecycled en biologisch katoen. Dit katoen is ingezameld met het 'Garment Collecting'-initiatief in H&M-filialen. Dat meldt de Zweedse modeketen in een persbericht.

H&M streeft met de nieuwe collectie naar een gesloten kringloop voor textiel. "Ongewenste oude kledingstukken kunnen gerecycled worden tot nieuwe kleding. Dit zal niet alleen de hoeveelheid afval verminderen, maar zal ook in belangrijke mate de vraag naar nieuwe grondstoffen voor textiel verminderen. Bovendien vermindert op deze manier de impact van de modeindustrie op onze planeet", zo licht Karl-Johan Persson, directeur van H&M, toe.

 Voor dames zijn er drie jeansmodellen, een jack, een tuinbroek met wijde pijpen en een jumpsuit. De herencollectie bestaat ook uit een jack, twee spijkerbroeken en een joggingbroek van gewaxte stof. er zijn ook kledingstukken voor kinderen, waaronder een hoodie met dierenoren, een jeans, een shirt en een jack.

Voor meer informatie: www.hm.com



Publicatiedatum: